Målsättning för 2019

2019.png

Efter att ha ätit 8 rätter med anpassad champagne, rött, mer champagne, portvin, whisky och mer bubbel så är den här dagen sådär lagom trög. Men nog var det roligt igår. Idag har vi tagit det lugnt och lufsat runt med lillmonstret MR. L. i slasket. Samtidigt som hjärnan nyktrar till har jag funderat på vilka årliga mål jag skall sätta för 2019. Jag vill såklart att pengamaskinen skall fortsätta mangla på i lika stor takt framöver.

Följande mål tänkte jag sätta för 2019:

 • Skall nå över 150 000 kronor för helåret i totalt erhållen utdelning innan skatt. Det är en höjning med knappa 24 000 bagis kontra 2018 års utdelningar. Det är en höjning på dryga 19% vilket kan vara väl häftigt att nå. All utdelning skall återinvesteras precis som alla föregående år. Det här känns på rak arm som ett väl offensivt satt mål. Jag når inte dit med befintligt innehav så jag behöver få in pengar för aktieköp per omgående. Men helt omöjligt skall det väl ändå inte behöva vara hoppas jag. Vi får se hur det ser ut framöver under året.
 • Skall nå minst 7 000 kronor varje månad i erhållen utdelning innan skatt. Det här innebär att jag ånyo behöver jobba på ett antal månaders utdelningar som är lite halvdana just nu, nämligen januari, februari samt december. Kan bli svårt att nå eftersom januari är för sent att åtgärda nu men jag sätter ändå målet. Minst 10 papp varje månad vore toppenfint att ha löpande som buffert om nåt händer. Når dock inte dit nästa år heller men men. Jag tittar ju 5 år framåt i tiden… minst.
 • Skall spara undan minst 230 000 kronor för att köpa aktier. Precis som förra året så hänger det på hur min arbetssituation ser ut under 2018. Förhoppningsvis klarar jag det här målet. Hög sparkvot är såklart tråkigt men försöker hålla en hyfsat bra sparnivå när jag inte kastar pengar på whisky, fotbollsresor och andra dumheter.

Privat har jag lite andra mål vad gäller träning, bokläsande och annat men det är inget jag skall tråka ut er med. Planeringen är bla att gubbmagen skall minimeras framöver så det där med fotbollsresor och whisky kanske inte är så djäkla bra om det målet skall uppfyllas antar jag…

I övrigt har jag shoppat lite mer aktier (köpte in 5 stycken 3M, 15 stycken JNJ och 200 Swedbank). Portföljen är för första gången lätt belånad men jag betalar nog av det rätt kvickt under 2019 så länge börserna inte tokkraschar brutalt. Skönt att ha låneutrymme på Avanza till låg ränta om det skiter sig. Smäller det brutalt kan jag hiva in 400 papp snabbt till 0,99% ränta. Hävstång är alltid bra men jag är feg vad gäller belåning. Egentligen borde jag nog utnyttja belåning mer och betala av kontinuerligt med utdelningar. Men som Göran Persson sade att ”den som är satt i skuld är inte fri” ekandes i skallen.

Vad har mina bloggbesökare för sparmål för 2019?

Portföljen är uppdaterad.

 

 

10 tankar på “Målsättning för 2019

 1. Dividendmama

  Imponerande mål! Önskar jag startat för många år sedan… En fråga, har du någon bra väg att kunna se sista handelsdag för att inte missa utdelning? T.ex. AT&T, utdelning februari, men när? Keep up The good work! Mvh Dividendmama

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Pingback: Mål 2019 - Sammanställning från olika ekonomibloggar - Kanjagblirik

 3. Pingback: Årssammanfattning 2019 och målsättning 2020 | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s