Portföljen över 3,9 miljoner.

utdelningar

Det rullar på bra nu. Nästan lite väl bra. Efter att börsen gått halvbananas senaste dagarna har totala portföljvärdet åkt över 3,9 miljoner. Plutten MR. L.s portfölj har åkt över 90 papp. Det vore bra om lillmonstrets portfölj åker över 100 papp snart. Fortsätter att sätta in småmynt där hela tiden.

Vad gäller de övriga målen så verkar det som att februaris utdelningar inte åker över 7000 bagis eftersom Lazard var så snälla att flytta sin utdelning till början på mars istället. Tack för det. Få handla mer Welltower, Abbvie, Verizon och Vodafone tydligen. Det suger men vafan, mars kommer få sig en rejäl omgång utdelningar istället så det jämnar så klart ut sig i längden.

I övrigt funderar jag på tråkinköp. Mer Industrivärden, Sampo och Investor. Kanske lite Nolato också som har tagit stryk sista året. Gillar bolaget men om jag köper det så kommer väl vinstvarningen som ett brev på posten såklart. Trist värre. Kikar lite på lite mer banker också. Gissar att inköpen där är toppish och jag kommer förlora satan när bostadsmarknaden smäller om ett halvår. 🙂

Belåningen på portföljen minskar sakta men säkert så jag har en hel del torrt krut om det smäller. Lite för feg för att belåna även om det bör löna sig om jag köper bluechip aktier med ok utdelning.

Att nå 4 miljoner är såklart ett fett delmål. Nånstans här börjar man sakta se pensioneringshorisonten även om jag själv inte har planer på att sluta jobba än iaf. Gäller dock att se till att pengarna hålls långt borta från klåfingriga kommunister. Hur det sker återstår att se. Att nå fem miljoner är nog det kortsiktigt långsiktiga (höhö) målet. Sen är det 7 miljoner och sen 10 i totalt portföljvärde. Gäller att gneta på.

Jag antar att några av er sätter portföljrekort med just nu? Börskraschen är således klart runt hörnet.

Långsiktiga sparmålsidan är uppdaterad.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s