Fyra miljoner

four.jpg

Ibland rullar det på väldigt bra och man blir oftast förvånad när man tittar i sin historik.

Mitt första blogginlägg i den här bloggen gjorde jag i juli 2015 och jag tänkte mest ha den som en privat dagbok utan att marknadsföra den på Twitter och liknande sociala medier. Efter ett tag började bloggen dra trafik ändå och jag skapade konton på Twitter och Facebook våren 2016 och försökte hänga med i allt ekonomisnack.

I juli 2015 var portföljen värd cirka 1,8 miljoner. Idag slog portföljen för första gången någonsin igenom fyramiljonersstrecket i totalvärde. Det är helt sjukt hur maskinen manglar på för närvarande. På dryga tre och ett halvt år har portföljen fördubblats.

Nu skall vi iofs tacka våra galna politiker eftersom dollarn och euron har gått bananas men det är ändå ränta på ränta som gör det hela. Det gäller dock att man inte blir fartblind. Resan från tre miljoner till fyra har gått väldigt fort och vi har inte haft nån fet krasch sedan 2008. Kommer det kommer jag garanterat sitta lugnt i båten och fortsätta återinvestera utdelningarna. Jag känner mig som en ung Aktiestins. Fan trot. 🙂

Själv måste jag dock tillstå att nå 3 miljoner kändes större. 4 är såklart riktigt bra (skulle ljuga annars) men 5 kommer kännas långt bättre antar jag i jämförelse. Där nånstans finns gränsen för en halvfattig pension. Vi får se vad vi gör med familjesituationen när jag når det målet. Jag är inte helt sugen på att käka bark och pensionera mig… än. Men möjligheten finns och det är ju skönt med tanke på knaseriet i Rosenbad.

Donnans portfölj är för övrigt inte med i totalsumman över huvud taget, inte heller lillplutten MR.L.s småportfölj räknas med. Det ser rätt så bra ut totalt sett, inte minst eftersom donnan är nästan lika sparsam som jag.

Givetvis skall det firas och jag har nog nån dompa över i vinskåpet. Vi får se vad det blir ikväll. 🙂

I övrigt funderar jag på ett blogginlägg angående en av våra kanske mest kända aktieutbildare. Vi får se om jag får tummen ur men sågen är redo.

Långsiktiga sparmålsidan är uppdaterad.

 

 

Annons

9 tankar på “Fyra miljoner

  1. Snålgrisen

    Stort grattis!

    Här harvar vi på mot 3 mille, ligger på 2,3 för närvarande och det går segt tycker jag. En stor fördel med att ha 3 mille i kapital är möjligheten till Private Banking hos Avanza så det målet är lite extra speciellt för oss. Vi klättrar med 25000 i insättningar varje månad och ca 10% tillväxt varje år. En pengamaskin bör ju få lite tid att komma igång, och vår har väl inte på allvar börjat jobba förrän början på 2017. Tyvärr hägrar inga feta arv eller annat som vi kan sälja för att snabba på resan.

    Gillad av 1 person

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s