Shoppar vidare.

sampo
Efter att gårdagens bubbel (för att fira 4 miljonersstrecket) gått ur kroppen så shoppar jag vidare. Fortsätter och fånga Swedbank (den kniven kommer göra ont) och köpte in 200 till för 34 880 bagis exklusive courtage. Givetvis riskerar jag att de kommer åka på feta böter men den chansen får jag ta. Vill nog fortsätta vikta upp i alla fyra svenska storbanker framöver. Tråkig bas men vafan, bra direktavkastning och ingen politiker kommer tillåta någon av dem att kånka om skiten träffar fläkten.

Vidare rundade jag av i Castellum (köpte in 80 in för 13 904 spänn) så jag nu har totalt 800 stycken. Samma sak med det knasiga innehavet i Sampo (ägde 109 förut) där jag nu köpte in 11 stycken för 4 902 kronor. Skönt att kunna se 120 Sampo istället för 109 på kontot….

Det ser ut som att april blir en mycket fin utdelningsmånad samtidigt som maj kanske blir lite sämre nu när Acando inte kommer betala nån utdelning alls. Får se vad jag gör med Acando. Kanske säljer jag av dem innan CGI har köpt upp dem eller så ligger jag kvar till dess som de blir inlösta. Skall fundera lite. Frågan är vad jag skall köpa med den likviden som jag erhåller där? Investor är sådär tråkigt och stabilt så kan bli mer av dem, eller kanske XACT högutdelande. Vi får se. Har inte bestämt mig än. I övrigt har jag lite mindre belåning i portföljen och skall nog beta ned den lite till framöver. Vill ha mer torrt krut om skiten träffar fläkten.

Portföljsidan är uppdaterad.

2 tankar på “Shoppar vidare.

 1. R

  Sitter på enbart svenska innehav i min portfölj. Har sneglat lite på sampo o J&J.. Är det värt att köpa nu när kronan är så svag eller värt att avvakta och hoppas på en starkare krona. Detta är pensions/utdelningsportfölj dvs långsiktigt, 35 år.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   I normala fall skulle jag inte köpa USD eller EUR-aktier just nu. Kronan är väl svag. Men å andra sidan har vi cirkus i Rosenbad och Riksbanken jobbar inte direkt på att höja räntans så vi kan få se mer ras framöver. Kommer nog köpa USD/EUR framöver. Men det är jag det…..

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s