Funderar över nästa inköp.

eurocash

Utdelningarna rasslar in på kontot och jag är redan uppe i nästan 20 papp för april månad. Det kommer att bli ett fint utdelningsrekord för en enskild månad efter att april är över. Rätt rejält rekord också verkar det som.

Jag har funderat lite på vad jag skall shoppa in nu när det rasslar in en hel del kontanter på kontot från utdelande aktier. Det gäller att smida medans järnet är varmt som vanligt. All in gäller. Nåt annat vet jag inte om. 😀

Såldedes tog jag lite kontanter och köpte in 20 XACT Sverige för 9 161 spänn och 50 stycken XACT Högutdelande för 6 045 spänn. Båda inköpen exklusive courtage. Den förra betalar utdelning i juni och den senare i maj och båda är sådär lagom tråkigt bra att ha i en utdelningsportfölj.

Dock funderar jag på vad jag skall köpa in sen. Har några aktier jag funderat på att jämna av och utöka i. Orange, Vodafone, NGG och Taiwan Semiconductor troligen. Det återstår att se vad jag utökar i men en eller två av de nämnda kanske köps in nu i slutet på april eller början på maj. Vi får se helt enkelt när jag har lite kontanter på kontot.

I övrigt blir det nog rätt så lugnt under sommaren eftersom jag skall (äntligen) slösa pengar på lite semester i juni och juli men det blir nog bra efter det. I övrigt shoppar jag en massa whisky igen och det är ju dumt. Men men, värdet på det jag köpte har gått upp lite men jag dricker väl upp det istället för att sälja å tjäna pengar. Jag är ingen större whiskyinvesterare eftersom det mesta korkas upp men….

GOT.jpg

Jag skall försöka ta det lugnt med utgifterna efter semestern och spara rejält hårt i höst igen. Vill verkligen avsluta det här sparåret på topp och det har helt klart börjat riktigt bra så det gäller att fortsätta mangla på. Femmiljonersstrecket i totalvärde för portföljen är inom räckhåll och inte för att värdet i sig spelar nån större roll men med en sådan storlek på portföljen är man rätt så redo för jobbiga nedgångar och/eller problem i sin privata arbetssituation om så skulle inträffa. Själv jagar jag som sagt inte någon tidig pension (det är kul att jobba än så länge) men just känslan att jag inte behöver slava på jobbet skall inte underskattas… alls. Håller i övrigt en låg profil vad gäller portföljen och ytterst få i min privata umgängessfär vet vad jag har. Försöker dock få folk att spara kontinuerligt till sin pension eftersom jag faktiskt är oroad över pensionssituationen för de flesta. Det går sådär kan jag meddela. Många öser på och lever bara till nästa lönebesked och är nöjda med det.

Ränta på ränta är rätt…. coolt faktiskt. Man känner ju av den exponentiella utvecklingen rejält numera.

Portföljen är uppdaterad.

8 tankar på “Funderar över nästa inköp.

 1. Steff

  Hej!
  Alltid kul att läs din blogg!
  Ser att även du har Senior Housing Properties, hur ser du på den aktien efter raset i veckan och sänkta utdelningen?

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Globalpicker

  Kul med så mycket i utdelningar. Det är ditåt jag jobbar. Just nu får jag in en månadslön per i utdelning, det går dock fort att boosta den siffran.

  NGG gillar jag och har i portföljen 🙂 Även Vodafone ligger i portföljen. Båda innehaven väger bara runt 1% av totalen så väldigt troligt jag kommer öka på i båda. Har annars generellt dragit ner min exponering mot bolag med hög debt/EBITDA.

  Hade gärna haft XACT Sverige och Högutdelande men de är för tråkiga för min smak! Har nog hellre enskilda innehav och får utdelningar oftare. Inte nödvändigtvis för det är bättre på något vis, snarare åt andra hållet, men det är roligare. De två börshandlade fonderna är annars väldigt bra ställen att dumpa likvider när de dyker upp på kontot och få bra riskspridning i utdelningsbolag.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   En månadslön per i utdelning? Menar du en månadslön per år i utdelning? Ingen dålig start. 🙂

   Jag är tråkig. Därför håller jag på att banka in likvider i de där två XACT-fonderna när jag har det.

   Blir dock aktieinköp snart tror jag. 🙂

   Gilla

   Svara
 3. Perra

  Hej!
  Alltid intressant att läsa vad du skriver!
  Har tagit rygg på dig vid tidigare investeringar och kanske gör det igen. LAZ bl a;)
  För några år sedan skrev du om belåning av portföljen. Då var du tveksam och avstod om jag kommer ihåg rätt. Hur ser du på belåning idag? Något man ska syssla med? Hur gör du?

  Gillad av 1 person

  Svara
   1. Perra

    Hoppsan! Jag har 8% belåning😬. Hade tänkt att 10% skulle vara min begränsning. Kanske får tänka om nu?
    Petrusko köper Abbvie och jag ser att du har den i din portfölj. Vad tror du om att gå in i den nu?
    Önskar dig en GLAD PÅSK och tackar för alla inspirerande uppdateringar av portföl bl a.

    Gillad av 1 person

   2. Dividendbomber Inläggets författare

    Abbvie är lite mer risky än diverse bluechip men jag gillar bolaget. Tror de har mer att ge. Inte omöjligt att jag går in lite mer i dem framöver.

    Glad påsk själv! Å tack!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s