Aprilmangel2

vodafone

April trillar på och vädret har gått från minusgrader till +20 igår. Kan inte klaga. Blev tom lite röd på näsan när vi ute och spatserade. Förhoppningsvis fortsätter vädret att vara bra men det tror jag på när jag ser det.

Utdelningarna fortsätter att rassla in på kontot och idag fick jag dryga 4 papp från Sampo. Jag närmar mig 40 papp totalt för april även om jag inte tror att den gränsen nås när månaden är över.

I övrigt hade jag lite likvida medel (och belåning) på kontot som sattes i arbete igår. Följande aktier införskaffades.

 1. 100 till Orange för 15 146 spänn.
 2. 40 Taiwan Semiconductor för 16 797 spänn.
 3. 20 till National Grid för 9 950 spänn. Och slutligen fördubblat innehavet i….
 4. …Vodafone. 150 till införskaffades för 25 923 spänn.

Köpte alltså två telekombolag och tanken där är väl att 5G kommer skapa större intäkter. Jag har säkerligen fel. 🙂

Orange delar ut i juni och december vilket är två månader jag behöver höja utdelningarna i. Vodafone delar ut i februari samt augusti vilket även det är två månader som behöver förbättringar. Februari främst vill jag nog påstå. Vodafone har ju tagit extremt mycket stryk på sistone och det finns en å annan anledning till det. Balansräkningen är rätt ansträngd och de verkar på marknader med press (Italien och Spanien bla) men jag chansar lite. Finns dock risk för utdelningssänkning.

Taiwan Semiconductor gillar jag och att de delar ut i juli är en kul bonus. Men samma där, var försiktiga. De tillverkar chip till diverse konsumentprodukter och nu när lågkonjunkturen kommer så är det säkerligen ett idiotiskt inköp. Men som jag alltid säger, lyssna aldrig på mig. 🙂

Slutligen 20 till aktier i National Grid. Stabil energiaktie som jag borde ha lite mer i. Hög skuldsättning dock men jag tycker ändå det får duga. Utdelningarna där kommer i januari och augusti vilket såklart är tacksamt för de månatliga utdelningarna.

Totalt blev det inköp för 67 816 bagis denna vända. En hel del belåning användes så jag får använda kommande utdelningar och sparande för att beta ned belåningen lite. Det blir hårdare sparande efter semestern i höst. Hoppas kunna spara mycket mer än vanligt men vi får se. Hänger mycket på whiskyinköpen. 🙂

I övrigt närmar sig portföljen sakta 4,3 miljoner i totalvärde men det är rätt så ointressant. Mer intressant blir det i höst/vinter när jag kan spara lite mer normalt efter semestern. Snart är i alla fall april över och det skall bli mycket skoj att se vart jag hamnar totalt sett. Nytt rekord är det redan och det är rätt fascinerande att närma mig 40 papp i erhållen utdelning för en månad. Trist nog når jag inte över det den här gången, men men… Nästa år kanske? 50 papp är såklart ett fint riktmål för april och maj så det finns mycket att jobba på.

Portföljen är uppdaterad.

4 tankar på “Aprilmangel2

 1. Ivainvest

  Känns som det var igår du nådde 3miljoner, bra jobbat!!! En annan närmar sig 300k nu, det känns som den första är ett par år bort…. 27år gammal..

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s