Skramlar ihop småmynt

mål

Det är sjudjävla varmt och jag svettas satan när jag transporterar mig till jobbet. Men varför klaga. Äntligen är det ca 25 grader och våren har övergått till sommar.

Det har varit rätt låg aktivitet i portföljen eftersom belåningen är cirkus 5% för tillfället. Har jobbat på att ta ned belåningen en aning så har använt utdelningar och månadsspar för att minska ned belåningen. Lite mynt är dock kvar i pengakorgen och idag rasslade lite småmynt in från Lazard. Således så köpte jag in 50 till XACT Högutdelande för 6 221 spänn exklusive courtage. Totalt har jag nu 450 stycken XACT Högutdelande i portföljen. Totalt kommer jag erhålla 5,6 * 450 = 2 520 bagis i slutet på månaden när utdelningarna trillar in från fonden på kontot. Fonden är inte jättesexig men jag vill bygga upp lite mer i den och XACT Sverige. Det osäkra är dock fortfarande kronans värdering men det får gå som det går.

Maj verkar dock inte få en total utdelningssänkning (som jag trodde från början) utan det verkar faktiskt som att den positiva trenden med totalhöjningar från april fortsätter. Dock blir det inte över 25 papp gissningsvis men nånstans runt 23 papp kanske det blir och det duger finfint.

Det skall bli intressant att se hur juni går totalt sett. Juni och juli är två rätt sunkiga utdelningsmånader och jag vill fortsätta höja upp dem. Mer Orange är inte omöjligt. Risken är att juni får en totalminskning eftersom Atlas och Addlife inte delar ut i juni längre vilket såklart suger. Men å andra sidan har jag utökat lite i XACT Sverige. Inte för att det räddar det hela men…. Blir nog en totalsänkning kontra 2018 tyvärr.

I övrigt kommer jag fortsätta minska på belåningen i sommar men hoppas kunna spara hårdare i höst igen. Kommer bränna en hel del pengar på semestern i sommar men det får jag ta. Vi har inte direkt slösat pengar på sistone men i sommar blir det som sagt att bränna lite cash. Man kan ju inte sluta leva även fast man har ett 2,5 år gammalt litet monster.

Portföljen är uppdaterad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s