Utdelningar maj

cash

Maj är avklarat.  Vädret har mest varit regn men visst har familjen med lillplutten MR. L i spetsen har fått lite sol och d-vitaminer. Men inte fasen har det varit så mycket. Det har också varit låg aktivitet i mitt bloggande, men men….

Roligare nyheter är istället vad min portfölj har skrapat ihop i utdelningar under den utdelningsintensiva månaden maj, följande ören har flugit in på kontot under maj månad:

Welltower Inc 334 – SEK
XACT Högutdelande 2 520 – SEK
Starbucks Corp 412 – SEK
HCP Inc 125 – SEK
Caterpillar Inc 166 – SEK
Lazard Ltd 1 807 – SEK
Senior Housing Properties Trust 188 – SEK
NorthWest Healthcare Properties REIT 95 – SEK
STAG Industrial Inc 57 – SEK
Realty Income Corp 43 – SEK
Omega Healthcare Investors Inc 1 265 – SEK
Kinder Morgan Inc 180 – SEK
EPR Properties 359 – SEK
Procter & Gamble Co 214 – SEK
Main Street Capital Corp 67 – SEK
AbbVie Inc 308 – SEK
Epiroc B 105 – SEK
AddLife B 506 – SEK
Nolato B 5 600 – SEK
Investor A 4 500 – SEK
Kinnevik B 850 – SEK
Hemfosa Fastigheter 120 – SEK
Hennes & Mauritz B 490 – SEK
Tele2 B 880 – SEK
Lowe’s Companies Inc 162 – SEK
CVS Health Corp 143 – SEK
Kungsleden 1 200 – SEK
Gladstone Investment Corp 97 – SEK
Verizon Communications Inc 344 – SEK
AT&T Inc 436 – SEK
Deere & Co 397 – SEK
Atlas Copco B 945 – SEK

Totalt erhållen utdelning innan diverse galna skatter för maj månad blev totalt 24 915 spänn!

Givetvis inte över 25 papp (illa, men nästa år kanske?) men man får såklart vara glad över det lilla när diverse bolag flyttar sina utdelningsdatum från maj till april.

I stort sett inte så illa, 24 915 spänn är faktiskt en (det trodde jag inte i början på maj) höjning kontra 2018 års maj månad (22 054 kronor) med 12,97% totalt.  Även om Industrivärden och Sampo flyttade på sin utdelning till april har nyinvesteringar i bla XACT högutdelande gett resultat för maj månad.

balvenie

Ökningen på totalt 2 861 bagis räcker knappt (får panta några burkar i förrådet) till en flaska icke-rökig Balvenie TUN 1509 Batch 4 på bolaget. Förhoppningsvis värmer det strupen gött när kronan åker utförsåka. 🙂

Än roligare är den totalt erhållna utdelningssumman för 2019. Jag har nu nått hela 93 383 spänn totalt hitintills i år. Det är rätt sjukt att se hur pengamaskinen kör på. Dryga 93 papp är faktiskt mer än vad jag nådde för 2017 totalt (92 651 SEK nådde jag totalt för 2017). Allt from nu är således bonus kontra 2017. Det går oerhört fort för tillfället och således kommer smällen snart. 🙂

Jämfört med maj förra året (då jag hade nått totalt 62 731 pesetas i utdelning) är den totala summan (93 383 bagis) en höjning på 48.86% i total utdelning. En sådan total utdelningshöjning efter att året är slut kommer såklart inte att hända men maskinen manglar på. Jag är rätt nöjd med utvecklingen än så länge.

Utvecklingen på portföljen är väl sådär än så länge. I år är jag dryga +17% vilket får anses vara halvdant. Kommer finnas många som spöar skiten vad gäller totalavkastning men så länge jag spöar en eller tre bloggare, eller kanske främst OMX30 så är jag hyfsat nöjd. Kronans utveckling har jag redan behandlat i bloggen så det skall jag inte tråka ut besökarna med men inte fan ser det kul ut nu heller.

Det är tid och ett ok sparande som gjort att jag nått hit, men viktigast är såklart ränta på ränta och att jag återinvesterar pengar. Jag ser verkligen hur maskinen manglar på utav sig självt hela tiden. Att redan nu nästan nå 100 papp är nästan galet och jag hoppas kunna nå en bit över 150 papp totalt när året är slut. Den slutgiltiga pensioneringen är inte här än men med den här farten så går det riktigt snabbt och bra verkar det som. Än så länge så är det dock kul att jobba och ta en tidigt och snål pension är inget för mig. Dock är det kul att ha en sån här utdelningsmaskin om det skiter sig jobbmässigt.

Whisky är dock kul och gott samt utgifter på bil/mc inget som jag har snålat bort (än) i sann snålbloggspararanda.

Jag hoppas att jag kan inspirera en eller tre utav bloggbesökarna förhoppningsvis. 🙂

Jag var som sagt faktiskt rätt så övertygad att jag skulle få en total utdelningssänkning men det blev faktiskt en skön höjning som synes. Förhoppningsvis når jag utdelningshöjningar alla kommande månader framöver men det kan bli tufft nu i juni eftersom Atlas inte bonusutdelar och Addlife har flyttat sin utdelning från juni. Vi får se hur det blir. 🙂

Vad gäller inköp framöver så får vi se. Caterpillar ser fina ut (jag gillar 20%iga utdelningsökningar) men mycket annat finns under luppen. Får se vad det blir.

Hur har det gått för bloggbesökarna? Haft en grym maj månad hoppas jag?

Utdelningssidan är uppdaterad.

6 tankar på “Utdelningar maj

 1. Perra

  Tjena!
  Tack för att du fortsatt delar med dig och snyggt jobbat med investeringarna!
  En rejäl uppryckning även för mig. Mycket tack vare att du🙏 inspirerat mig och bl a tipsat om amerikanska och kanadensiska utdelare.
  Har ibland svårt att greppa att utdelningarna ökar så lavinartat. Vad är det, egentligen, som säger att det kommer att fortsätta så? Nåja, so far so good…

  Nuläget – januari t o m maj: DA ca 71 000kr.
  Jan. Feb Mar Apr Maj
  5 086 kr 3 813 kr 9 259 kr 26 258 kr 27 066 kr

  En jämförelse – 2016 hade jag en årlig utdelning om totalt 23 000kr.
  Ser ut att landa kring 110 000kr innevarande år. Lite skillnad😏.

  Sedan är det en annan sak att portföljvärdet, som för de flesta(?) rasat 4,5% den senaste månaden😡. Slår dock index (SIX Portfolio…) med någon procent. Alltid något.

  Caterpillar? Inte Lazard då? Volvo? Nobina? Cisco?

  /Perra

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Ping: Utdelningar maj | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s