Småplock i 3M

3m.png

3M är ett sånt där bolag som jag alltid velat ha in mer utav i portföljen men avstått eftersom de har varit lite för dyra och lite för klen direktavkastningsnivå. Så har det väl varit de senaste 40 åren för dem iofs. Dock så har de rasslat ned lite på börsen (de har gått från 258 USD/aktie till nu 165 USD/aktie och också ned totalt -13,76% i år än så länge) och helt plötsligt börjar de se lite mer aptitliga ut. Har rätt svårt att se att 3M kommer ha problem i en värld med en rätt snabbt växande medelklass som behöver silvertejp, kontaktlim, postitlappar och diverse andra prylar som man egentligen inte behöver, eller jo. Alla behöver silvertejp! 🙂

3M är ett fint konglomerat som är bra diversifierat. Det är inte bara jag som tycker det utan också Jason Fieber (Mr Free @ 33) tycker samma sak angående 3M.

Således har jag köpt in (suck, nu får jag problem med min OCD igen) hela 8 stycken 3M för totalt 12 532 bagis exklusive moms… öh. courtage skall det stå. Inget jätteköp men jag skall försöka skrapa fram lite mer mynt så jag kan utöka i dem. 40-50 stycken totalt minst vore rätt fint att äga till att börja med. Gärna lite fler. Som synes måste jag köpa 2 eller ännu hellre 12 eller 22 stycken 3M aktier till så fort som möjligt så det ser fint ut i sifferraden.

3M delar också ut fyra gånger per år (som de flesta amerikanska bolag) vilket är trevligt i sig och än mer trevligt är att de delar ut i mars, juni, september samt december där jag inte har så värst mycket utdelningar kontra andra månader på året. Bra för det löpande kassaflödet om inte annat.

Inköpet kommer generera en årlig utdelningsökning på hela 439 bagis totalt. Det är så att man hör pengarna mangla in på kontot. 🙂

Vill för övrigt gärna även utöka i Caterpillar, Donken och Pepsi framöver. Får se när jag kan få fram lite cash. Har ju som sagt planerat att bränna en del bagis på semestern nu i juli så det får väl bli senare som jag kan skyffla in mer bagis på aktiemarknaden.

Portföljen är uppdaterad.

9 tankar på “Småplock i 3M

 1. petrusko

  Tjena,
  Gött köp där. Jag har också passat på att köpa in mig i 3M i den här nedgången. Länge har jag suktat efter den och väntat på ett läge likt detta. 3M brukar vara ”dyrt” och kommer nog värderas på det viset även i framtiden. Jag tror på dem och ser denna nedgång som en möjlighet att köpa ett attans bra bolag till okej pris.
  3M är otroligt innovativa och hör till de bolag som ansöker om flest patent i världen.

  Mvh petrusko

  Gilla

  Svara
 2. Erik Krögerström

  Har också börjat bygga en position i 3M, med efter samma resonemang som du. Har fått upp det till 26 st hittills, så du leder 🙂 Förhoppningsvis är denna svacka tillfällig.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s