Erhållit över 100 papp i utdelningar för 2019

100k.jpg

Efter att bla McDonalds och XACT Sverige manglat in utdelningar på kontot så har jag nu nått över 100 papp totalt i utdelningar än så länge för 2019. Det rullar på finfint nu. Nästan lite väl finfint och portföljen är lite dopad av en anings belåning (som jag dock betar av nedåt för tillfället, jag vill ha torrt krut i byrålådan om det smäller).

triss

När jag nådde (för första gången) över 100 papp för förra året så inträffade det precis i början på oktober. Det kändes då som att det var första gången jag nådde ett riktigt stort mål i mitt sparande förutom när jag nådde en samt tre mille i totalt portföljvärde. Att vinna 100 papp på Triss är något folk blir helt galna över. Jag har polare som blev överlyckliga över 10 papp i trissvinst. Jag får minst 100 papp varje år, faktiskt så kommer det bli mer än så utan att lyfta ett endaste finger. I år blir det faktiskt närmare 200 än 100 papp i totala utdelningar. Det är en fin present som pengamaskinen ger en varje år. Att vid 45 års ålder ha en sådan fin maskin är såklart en skön säkerhet. Hade jag börjat 15 år tidigare så hade det såklart sett än bättre ut men vafan. Alla kan inte vara Krösus Sork eller Chansar mest.

I år är det i stort sett helt klart att jag når över 150 papp i utdelningar totalt men jag hoppas kunna nå lite högre än så (har jag samma utdelningsnivå som förra året blir det en bit över 155 papp men rent gissningsvis blir det en aning högre än så). Jag hoppas kunna nå 200 papp så fort som möjligt och då har jag krut så det räcker för en fattigpension om det skiter sig. Tror inte det inträffar nästa år men det visar sig. Långsiktigt mål är att nå över 20 papp i utdelningar varje månad och då är det bara uppfyllt två av tolv månader än så länge (april och maj). Får fortsätta kämpa på såklart.

Jag vågar inte räkna på nåt estimerat totalvärde för alla utdelningar för 2019 men det är helt galet hur maskinen manglar på även fast jag inte sparat så bra i år än så länge.

Allt resultat ovan bygger givetvis på en hel del bra sparande men det mesta är tack vare lång tid. Jag har legat väldigt lång i de flesta positioner vilket nu betalar sig bra. Så alla unga som följer bloggen (om det ens är några?). Börja spara idag. Ditt framtida jag om 30 år kommer tacka dig! 🙂

Portföljen i övrigt manglar på väldans bra och totalvärdet är norr om 4,4 miljoner. Om det rullar på som det gör nu och jag kan spara på fint i höst hoppas jag på att gå över 4,5 i totalvärde. 5 miljoner är givetvis en gigantisk milstolpe i klass med att nå över 100 papp i utdelningar och jag hoppas nå dit inom kort så länge inget smäller på börsen.

Således smäller det när som helst…. 😀

10 tankar på “Erhållit över 100 papp i utdelningar för 2019

 1. Miljonsparandet

  Riktigt fint att du nått en milstolpe, grattis! Jag önskar också att jag hade börjat tidigare och inte gjort diverse uttag eller annat under årens gång, bland annat betalat av bil osv. Men snart går det igång igen. Återigen grattis till din fina portfölj och ihärdighet med sparandet!

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Snålgrisen

  Grattis!

  Jag var tvungen att kolla hur mycket jag hade fått ut, då jag vill minnas att vi ligger hyfsat lika utdelningsmässigt för året. Dra på trissor om jag inte hade fått ut 100764 kr YTD. Det är fina pengar som man aldrig ser röken av då de återinvesteras fortare än kvickt.

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. Rookie_Dividend

  Har du några tips på hur man ska tänka när man börjar bygga sin utdelningsportfölj?
  I början kommer jag att kunna investera runt 4000-5000kr i månaden, så hur ska man tänka kring spridningen?
  Ska man investera i en aktie tills man nått en gräns där ens utdelning per år motsvarar priset på en aktie och sedan ta nästa, eller ska man investera i nya aktier varje månad tills man har köpt in sig i alla de olika aktierna man har tänkt sig och sedan börja utöka antalet aktier i befintliga bolag?

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Bra fråga. Jag skulle nog dels välja investmentbolag (Svolder, Industrivärden, Sampo och Investor kanske) samt utländska större konglomerat (som 3M, JNJ, CAT, Pepsico, DE) att starta med.

   Jag skulle köpa lite i flera samtidigt för 4-5 papp om jag vore du. Väljer man rätt courtageklass blir det inte så dyrt. Då sprider du ut inköpen och köper mer när det är billigt.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s