Mer 3M

3m

Semestern är här. Det ösregnar i Stockholm och jag hoppas att det ser bättre ut uppe i Dalarna from onsdag när vi i familjen åker upp till Rättvik/Tällberg för att njuta av två veckors ledigt. Skall försöka bränna lite pengar på dumheter (bland annat har vi två konserter inbokade) men så mycket mer blir det inte. Svit är iaf bokat en kortis på Åkerblads Gästgiveri och vi är även två vändor till på hotell i Tällberg. Det är väl ungefär vad vi orkar med nu när vi har lillmonstret MR. L som håller låda och stöddar sig.

Således är de ekonomiska utrymmena rätt begränsade vad gäller inköp av aktier eftersom vi slänger en hel del på hotell och annat men idag köpte jag iaf (och jämnade till antalet) 22 till aktier i 3M för 35 431 spänn exklusive courtage. Totalt har jag nu 50 stycken 3M aktier så mitt OCDande kan hålla sig på mattan ett litet tag till (har iofs 18 stycken Merck…. uh…).

Inköpet kommer generera en årlig utdelningsökning på cirkus 1100 bagis. Men det är inte så intressant, det mer intressanta är om huruvida de kan fortsätta höja utdelningen så högt varje år som de gjort nu på sistone. Det återstår att se. Utdelningshistoriken på sistone ser dock rätt ok ut.

Jag har pratat om 3M en hel del i bloggen så det blir inte så mycket mer analyserande förutom att jag tycker de fortfarande ser rätt billiga ut (3,31% direktavkastning för tillfället). Jag gillar konglomeratet 3M och vem kommer inte behöva kontaktlim, silvertejp och Loctite framöver? Så länge medelklassen växer i världen ser jag 3M som en stabil vinst- och utdelningshöjare. Vi får se om jag har rätt. Troligen inte… 🙂

Portföljen är uppdaterad.

4 tankar på “Mer 3M

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s