Utdelningar juli

10000

Man solar sig röd och lökar på semestern. För juli hade jag en sparkvot på -51% (bränner långt mer pengar än vad jag får i nettolön) så man har nog levt rätt så gott. Lillmonstret MR. L. har varit hos farfar och farmor och vi har varit två veckor i Rättvik/Tällberg och bränt en massa pengar på gott dricka, god mat, SPA-behandlingar och två konserter (New Order och The National) i Dalhalla. New Order var riktigt bra. Långt bättre än jag trodde de skulle vara.

I samma veva stöttar man den lokala landsbygden och jag vurmar såklart för mindre ställen i Dalarna. Kommer man från Falun så gör man. Bruntegården är en finfin restaurang för övrigt. Krubba gärna där om ni är i Rättvik nån gång, de är riktigt bra. 🙂

Även fast jag bränt drösvis med pengar från nödbufferten så har pengamaskinen precis som vanligt manglat på och printat småmynt som dansar in kontinuerligt på kontot även fast jag legat å svettats i 32 graders värme.

Följande kronor har studsat in på kontot under juli:

Chatham Lodging Trust – 83 SEK
Cisco Systems Inc – 165 SEK
Taiwan Semicond Mfg Co – 843 SEK
NorthWest Healthcare Properties REIT – 96 SEK
Progressive Corp – 47 SEK
Realty Income Corp – 42 SEK
WP Carey Inc – 1 066 SEK
STAG Industrial Inc – 56 SEK
Main Street Capital Corp – 67 SEK
EPR Properties – 352 SEK
Tryg – 96 SEK
Ventas Inc – 222 SEK
Hemfosa Fastigheter – 120 SEK
GlaxoSmithKline PLC – 110 SEK
Merck & Co Inc – 94 SEK
Coca-Cola Co – 743 SEK
Telus Corporation Voting – 139 SEK
Kungsleden – 1 200 SEK
Ares Capital Corp – 148 SEK
Gladstone Investment Corp – 95 SEK
T. Rowe Price Group Inc – 106 SEK
Digital Realty Trust Inc – 200 SEK
Ares Capital Corp – 2 968 SEK
PepsiCo Inc – 886 SEK
Chatham Lodging Trust – 82 SEK

Totalt erhållen utdelning innan diverse skatter för juli blev: 10 026 bagis!

Tamejfan. Här sitter man och tror att man inte ens är i närheten att få över 10 papp och pengamaskinen bevisar motsatsen. Inte för att det var med många kronor men ändå. Givetvis är den sunkiga svenska kronan en stor anledning till att utdelningarna ökar satan men man kanske inte skall gnälla ändå. Ett bra mål är väl att så fort som möjligt nå över motsvarande minst 1000 usd i utdelningar varje månad. Är inte där än men man närmar sig. Juni och juli är två månader som inte gett mig så mycket historiskt men det börjar sakta ta sig.

I år har jag än så länge totalt fått in totalt 113 634 kronor i utdelningar. Att nå över 100 papp var ett fantastiskt mål jag nådde förra året. I år nådde jag det redan i juni. Ränta på ränta är helt galet fantastiskt. Och manglar man på med aktier som ökar sina utdelningar rejält så blir det extra grädde på moset. Caterpillar tex höjde utdelningen precis med 20% nånting vilket såklart ger än mer gratispengar in till pengamaskinen.

113 634 kronor är en höjning kontra förra årets juli totalsumma för utdelningarna (då nådde jag 78 340 kronor totalt) med hela 45,05%! En närmast sjuk höjning men så fint blir det inte på helårsbasis. Jag tippar att det landar nånstans på 30% i utdelningshöjning totalt sett när året slutsummeras. Inte fy skam det heller. Höjningarna beror dock också på att jag shoppat en del högutdelande aktier som delar ut i april. Flera banker kommer nog sänka utdelningarna rejält till nästa år så jag får se vad jag gör. Banker är rätt tråkiga (som att se färg torka) men lite pengar vill jag sno av bostadsbubblan.

10 026 spänn är också en höjning kontra juli 2018 (7 832 kronor) med 28,01%. Ingen gigantisk höjning men duger. Ligger jag en smula över 20% minst varje månad så är jag rätt så nöjd. 🙂

Har faktiskt sparat rätt dåligt än så länge i år så det hade kunnat se ännu bättre ut. Får se om jag kan skärpa till mig i höst/vinter med sparandet. Så länge jag inte slänger pengar på en massa skit så kanske jag kan spara på lite hårdare. Vi får se hur det går. Har dock lite belåning på portföljen som jag håller på att minska ned.

Hur har det gått för bloggbesökarna? Nya utdelningsrekord i juli?

Utdelningssidan är uppdaterad.

7 tankar på “Utdelningar juli

 1. Louise

  Jösses, inte alls dåligt! Jag ligger LÅNGT efter gällande utdelningar, men några kronor har ramlat in på kontot, och mer ska det väl bli år efter år. Trevlig blogg du har 🙂
  Hälsningar Louise

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Johan

  Tack för grym inspiration !!
  Kopierat din portfölj till stora delar? Men totalvärdet är en ”bit” efter 😉
  Gillar din inställning, tänk vad ofta det blir tvärtom mot vad alla experter tror
  Lönat sig hittills att vara fullinvestrad och tungt mot USA
  Härligt med någon som oxå har barn och spenderar pengar som vi flesta gör
  Många andra sparar 50-70% och nästan inga utgifter , klart det blir pengar då
  Men så lever ju inte de flesta
  Älskar det här med bombmatte-strategin
  Konstigt att det inte skrivs mera om den
  Utdelning varje vecka
  Återinvestera allt
  Om några år jobba 50%
  Idealet för mig
  Fortsätt inspirera

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Stort tack!

   Min portfölj lever på att jag hållt på strikt sedan 2010-2011. Tror nog fortfarande att det inte är så dumt att vikta mot USD/EUR när det ser ut som det gör i Sverige. När jag når över 200-250 papp totalt på ett år skall jag fundera på vad jag skall göra. Vill kunna fortsätta leva bra och jag gillar att jobba. 🙂

   Gilla

   Svara
 3. Oskar

  Tack för grym inspiration. Får även tacka för att du fått mig att få upp ögonen på lite månadsutdelare på andra sidan havet. Ligger långt efter dig då detta med utdelningsaktier är nytt för mig men förhoppningen är att det kan växa stadigt över tid.
  Snyggt jobbat! Fortsätter att följa din resa!

  Gillad av 1 person

  Svara
 4. Pingback: Utdelningar juli | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s