Rundar av i AT&T och Merck

1920px-AT&T_logo_2016.svg.png

Har lite cash i kistan (även fast jag bränt pengar under sommaren) så tänkte OCD-åtgärda AT&T och Merck. Båda två stör mitt sinne i portföljen (90 AT&T och 18 Merck).

Således inhandlades 10 stycken AT&T för 3 300 spänn och hela 2 stycken Merck för 1 639 bagis. Det är så att inköpen smäller i portföljen. 🙂 Inte så mycket att säga och jag har lite aktier jag vill vikta upp i framöver. Måste dock komma igång med lite mer diciplinerat sparande. På sistone har det varit lite väl blåsta utgifter på semestern och sparkvoten har blivit extremt lidande. Men men. Det kommer nog bli bra i höst/vinter hoppas jag.

I övrigt tittar jag på att öka lite mer i några andra aktier. Caterpillar tycker jag som sagt ser ok ut för tillfället så vi får se hur jag styr portföljen senare i år. Svenska aktiemarknaden är ju skadad pga kronans usla värde men jag tror att kronan faktiskt kan tappa än mer kontra USD/EUR. Således är jag rätt så försiktig med inköp i Sverige för tillfället. Har säkert fel ånyo men…. Sen är det roligare med utdelningar spridda över året så kommer troligen bli lite mer månadsutdelande (EPR är ju bra men de gått lite väl bra på börsen på sistone) och kvartalsutdelande aktier.

Portföljen är uppdaterad.

3 tankar på “Rundar av i AT&T och Merck

 1. Alice

  Hahaha, du är rolig: OCD-åtgärda! Det har jag också gjort idag, fast jag köpte 100 aktier i ett bolag där jag hade 700, för även om hela hundratal är okej så stör jag mig också på udda siffror och gillar därför 800 bättre än 700… Ja herregud. Samtidigt har jag elva(!!!) Bure, det kan man ju inte ha, men jag gör bara småköp i investmentbolagen så där blir det lite som det blir.

  Gillad av 2 personer

  Svara
 2. P

  Ja, att Sverige skulle gå åt skogen (kronans fall beror mycket på att det inte finns förtroende för Sverige, dess styre, ekonomi etc) och med det kronan och den svenska pyttebörsen bettade jag på 2014. Har endast 10% i svenska aktier och det är jag nöjd med. Fortsätter köpa utländskt trots kronans svaghet. Tror nämligen det fortsätter.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Det är ungefär så jag resonerar. Har väl ca 40% svenska aktier och resten mest i USA. Kommer nog fortsätta köpa utomlands men en å annan Investor/Castellum kanske åker med i inköpen….

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s