Rundar av uppåt i bankeländet

nordea

Efter att Sampo delat ut lite aktier i Nordea så fick mitt OCD-ande spatt idag så jag sålde av innehavet i både ISK (300 stycken svenska Nordeaaktier) och i kapitalförsäkringen (12 stycken finska Nordeaaktier) och köpte in 600 stycken svenska Nordeaaktier till kapitalförsäkringen för 35 832 spänn. Inget jätteinköp och inköpen av Nordea förra året är väl back 30% nånting. Mys värre. Men jag behövde flytta på innehavet från ISK till kapitalförsäkringsdepån eftersom Nordea nu är noterade på finska börsen och jag vill inte pynta utdelningsskatt i onödan.

Banker är skittrista i allmänhet och Nordea är aptrista i synnerhet. De kommer garanterat sänka utdelningen till nästa år men vafan…. Vill upp lite i alla de fyra svenska storbankerna som bas i tråkportföljen. Fundera också lite på nischbanker som Intrum. Så länge de pysslar med inkassoverksamhet kommer pengarna trilla in på kontot i god takt.

Storbankerna ser jag som en obligation i klass med National Grid typ. Inget sexigt what so ever men men…. Lite utdelningar får man väl ändå hoppas på framgent. Men nog kommer jag köpa mer Sampo också om jag nu inte fortsätter shoppa aktier över pölen. Old Republic International kom ju med en extrautdelning som skall pyntas i september och jag gillar bolaget. Försäkringsvinsterna bör växa en hel del i osäkra samhällen som USA/Sverige framöver.

Portföljen är uppdaterad.

2 tankar på “Rundar av uppåt i bankeländet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s