Utökar i Old Republic International

ori

Old republic international är ett lagom trist försäkringsbolag med lagom trist 20-årig utveckling. Men på sistone tycker jag att bolaget har skärpt till sig lite och försäkringsbranchen är troligen en marknad som kan växa. Jag vill fortsätta vikta mot USA och eftersom jag inte har så mycket försäkringsaktier i portföljen så tycker jag Old Republic är ett bra alternativ.

Igår köpte jag in 100 stycken Old Republic International-aktier för 21 744 bagis exklusive courtage. Kul också är att de kommer med en bonusutdelning (jaja, det är prissatt i aktien) på en dollares per aktie i september. Alltid nåt säg för en simpel utdelningsjägare.

Finns ett flertal analyser som talar rätt så positivt om ORI. Bla en från Simply Wall Street … så förhoppningsvis finns det lite kött på benen i mitt beslut. Fan trot….. 🙂 

För tillfället har ORI en direktavkastning på 3,57% och utdelningsandelen är rätt så låg (ca 43%). Kassaflödet är ok och skuldsättningsgraden är på ca 17% vilket jag tycker är rätt bra. Kan finnas utrymme för en okay tillväxt framöver. USA är ett land där medborgarna bör vara mycket intresserade utav Old Republic Internationals portfölj. Men jag kan såklart ha fel.

Får se vad som händer mer i portföjen framöver. Kan nog bli lugnt ett tag nu….

Portföljen är uppdaterad.

2 tankar på “Utökar i Old Republic International

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s