Mer telekom och rundar av i Caterpillar

vodafone

Shoppar vidare litegranna i telekomsektorn eftersom jag tror att 5G-rejset kommer skapa en hel del pengar åt operatörerna. Såldes köper jag vidare i (utdelningssänkande – buuuuh!) Vodafone. 200 till aktier köptes in för totalt 37 168 spänn exklusive courtage. Totalt har jag nu 500 stycken Vodafoneaktier och funderar på att utöka vidare i Vodafone och Orange framöver. Liten kul bonus är att Vodafone betalar ut utdelning i februari och augusti. Två uschla utdelningsmånader för min portfölj. Men men. Vodafone har haft ett trist år och i stort sett halverat utdelningen så vi får hoppas att pengarna som är kvar investeras i värdeskapande aktiviteter (läs 5G) som kommer komma aktieägarna tillgodo inom 2-8 år. Jag ser dem som ett långt case så vi får se hur det går. Gillar att vara exponerad mot Europa och EUR samt 5G.

I övrigt avrundade jag också i Caterpillar för 2 416 spänn exklusive courtage. Ett gigantiskt inköp helt enkelt.

Köpte hela 2 aktier så jag har numera totalt 30 stycken. Inte mycket att säga mer om det förutom att OCDn i skallen jobbar satan och att Caterpillar verkar öka utdelningen fint varje år. 20% är nog lite väl högt att räkna med framöver men nog kommer ca 10% extra rassla in på kontot varje år från Caterpillar hoppas jag. USD är inte helt fel heller kontra SEK tippar jag några år till. Tacka Rosenbad för det.

I övrigt funderar jag på en dutt till National Grid samt mer Orange och Dustin. Utdelningar i december kommer ju alltid vara fina julklappar hoppas jag. 🙂 Behöver nog spara hårdare nästa år istället för att bränna pengar på dumheter. Det har varit lite upp å ned med sparkvoten i år… Minst sagt.

Portföljen är uppdaterad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s