Dubblar i National Grid

nationalgrid

Har historiskt köpt akiter som är lika sexiga som att se färg torka, så varför skall jag sluta med det nu? Vill vikta upp energiandelen i portföljen och National Grid får duga för dagen. Jag kikar dock också på mer Fortum till portföljen. Oljeaktier är dock inget för mig. För osäker framtid men jag har säkert fel.

Idag införskaffade jag totalt 100 stycken National Grid-aktier (NGG) för 52 001 bagis exklusive courtage. Totalt har jag nu 200 stycken och vi får se om jag utökar lite mer i dem. Om bolaget är det inte så mycket att säga. De är stabila men de är dock inte någon tillväxtraket över huvud taget men det får man ta. Direktavkastningen är ganska hög. Vi får dock se hur mycket utdelning National grid ger mig nästa år i januari och augusti men med dagens direktavkastning innebär detta inköp att jag höjer den årliga utdelningen med ca 2 883 spänn om utdelningarna håller samma nivå som i år.

Bonus är även att utdelningarna ramlar in på två kassa utdelningsmånader. Januari är en riktigt kass månad. Augusti är inte jättekul heller så det finns att jobba på. Helt klart.

Portföljen är uppdaterad.

8 tankar på “Dubblar i National Grid

 1. Danne

  Jag tipsar titta istället på ”Service Properties Trust” (SVC) den ger 8,3%(!!!) utdelning med utdelningstillväxt och ligger i mycket bättre bransch. Notera att de alldeles nyligen bytt namn från HPT (Hospitality Properties Trust) till SVC. De ger också utdelning i august och november, dvs två månader som brukar vara låga utdelningar. Jag skulle ha bytt direkt dina NCC med SVC. För att NGG har inget utd.tillväxt och dåligt struktur i jmf med övriga el, gas, energi aktier. Jag har energi-aktier men de är otrolig fina och stark positionerad.
  Mvh

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Perra

  Hej!
  Allvarligt talat – NGG upp rejält sedan du dubblade?!?
  Hur kommer det sig att du hade sådan koll på det? Knappast tur, eller…

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s