Nytt innehav; Walgreen Boots Alliance

wba

Walgreens Boots Alliance, Inc. är ett amerikanskt holdingbolag med huvudkontor i Deerfield, Illinois, som äger Walgreens, Boots och ett antal läkemedelsföretag, grossist- och distributionsföretag. Företaget bildades den 31 december 2014, efter att Walgreens köpte 55% av aktierna i Storbritannien och Schweiz-baserade Alliance Boots som det inte redan ägde.

Walgreens Boots Alliance, Inc. (börsförkortning WBA) är ett av världens största apotek med mer än 18 000 butiker i 11 länder. Viktiga varumärken inkluderar: Walgreens, Duane Reade, Boots och Alliance Healthcare. Kort sagt lika sexigt som de flesta andra innehaven i min portfölj. Närmaste konkurrent är väl CVS Health Corp. (CVS) och de har jag också i portföljen.

Walgreens boot alliance har ökat sin utdelning under hela 44 år i rad. Rätt hyfsat historik och jag är som vanligt sen in på banan. Utdelningsandelen av vinsten är 36% och man har en direktavkastning på 3,36%. P/E är 11,05. Kort sagt rätt ok siffror i min bok. Sen tror jag att trenden vad gäller apotek och diverse biverksamheter är en globalt ökande sektor. Folk blir rikare och är man rik investerar man i sin egen hälsa.

Således köpte jag in 20 stycken Walgreens Boots Alliance fredagen den 27e september för 10 732 bagis. Ingen stor post men ser det som en början. Vill utöka i dem samt CVS framöver. Vi får se hur snabbt jag kan få loss cash och utöka i dem. Fler aktier finns på inköpslistan.

Portföljen är uppdaterad.

6 tankar på “Nytt innehav; Walgreen Boots Alliance

 1. Kalkyl

  Hallå! Intressant nytt innehav du tog in. Du skriver att din belåning är hög och att du försöker beta av den, om jag räknat rätt har du under september handlat för ca 160 tkr. Blev det även avbetalt på krediten under september? Hur stort inflöde hade du i september? Bara nyfiken! Grymt läsvärd blogg o grattis till 4.5 mkr milstolpen!

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Det stämmer säkert. 🙂

   Nä. Inte betalat så mycket på krediten. Satte in ca 160k i en engångsinsättning. Firman gav utdelning. Har dock betalat ned en del med hjälp av inkommande utdelningar.

   Belåningen är inte tokhög men skall väl ned lite till. I kronor är det ju en del. 🙂

   Gilla

   Svara
 2. Micke

  Walgreens Boots Alliance, Inc äger jag också från några månader tillbaka. Den är en av de måste-ha-i-portfölj. :))
  Min månadsköp gick till en månatlig utdelare inom sjukvård/Healthcare som ger för tillfälle på aktuellt kurs hela 14,1% utdelning!!!!! Jag vet man blir väldigt tveksamt men kollat den ordentlig och ser de gett denna utdelning sen 2004 (!!!) oavbruten och det är kursen på aktien som helt ovanligt svikit ner p.g.a. två senaste dåliga Q-rapporter. Men läser man rapporter och VD:s kommentar, allt ser ut en tillfällighet, så jag passade på och köpte en post.
  Läs mer här:
  https://borssnack.di.se/#/borssnack/2412278?refresh=true

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s