Över 180 lök i utdelningar!

288A636D-57CE-4782-ACC0-1827C0CCF58E

Vill ju använda C64a-grafik i diverse inlägg så börjar väl med det from nu. 🙂

Året har rullat på riktigt bra. Inte bara för mig utan för hela finans-Twitter verkar det som. Årets totala utdelningsmål jag satte i början på året var 150 000 sköna dineros. Det målet flög all världens väg för ett tag sedan och idag bröt jag 180-papp-gränsen när Orange smaskade in sin decemberutdelning på kontot. Det har gått bra, riktigt bra i år. Några fler slantar skall väl åka in på kontot innan året är slut och det verkar (tyvärr) som att Ares corp kommer skicka in sin vanliga januariutdelning redan nu i december. Bra för årets totalsumma men nästa års januarimånad är således rökt.

Utdelningssumman är dopad av Riksbanken å våra kära politiker men ISK-kontot har faktiskt manglat på bättre än KF-kontot så skall väl inte bara skylla på den bananrepubliksunkiga svenska valutan. 🙂

Skitsamma, är inte missnöjd och mer skall komma. Jag kommer nog ligga lite lågt med sparandet till en början nästa år men nog skall jag kunna få in en del på börsen nästa år med.  Jag är inte riktigt å sniffar på en pensionsnivå än vad gäller utdelningarna men i nödfall skulle jag kunna vikta om till 5-6%ig direktavkastning genom att köpa AT&T tex om skiten träffar flälten och jag behöver en paus från jobbet. Utrymme finns när portföljen sniffar nära 5,1 miljonersstrecket.

Så snart pension alltså? Fan heller. 🙂 inte planerat iaf .

Vad gäller nästa år så vette fanken om jag lyckats krossa 200-pappmålet i utdelningar. Alla banker å Sampo lär ju halvera utdelningarna eller nåt liknande. Vi får ser vart det landar men får väl fortsätta dumbelåna portföljen. 🙂

Nej, nu hägrar taxfreen å baren på Birkabåten. Mer pengar åt whiskyn än utdelningsskapande aktier nu igen. Fan oxo.

Mortlach 25 år ser ok ut i pris. Får se vad det blir….

Långsiktiga sparmålsidan är uppdaterad

Annons

7 tankar på “Över 180 lök i utdelningar!

 1. Kalkyl

  Hallå, du äger ju orange sa, utdelningen kom ju i dagarna, det blev ju 32% källskatt samt en k avgift. Fås hela 32% delen tillbaka, fås k avgiften tillbaka? Behöver man göra nåt själv om de finns i en KF?

  Gilla

  Svara
 2. Kalkyl

  Tack för svaret! Frågade då jag läst att för något land, danmark eller norge tror jag, skulle nån blankett skickas in för att få tillbaka hela källskatten verkar ju som att 32% kälkskatt betyder Frankrike som hemvist trots notering i USA@!

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s