Årssammanfattning 2019 och målsättning 2020

cash

2019 är slut och 2020 har börjat lika grått som 2019 avslutades. Trist värre men vafasen, får väl ta och åka till nåt varmt ställe så man slipper det här vädret. Jag tänkte gå igenom lite hur 2019 gick. I början på året satte jag ett antal mål för 2019. Det första (och viktigaste) målet var att nå över 150 papp i utdelningar för helåret. Det här målet krossades när jag totalt uppnådde 181 519 SEK för 2019 i utdelningar. Kontra 2018 (där jag nådde 126 196 i totala utdelningar) så är det en ökning på hela 43.84%! Kan nog inte vara missnöjd med den utvecklingen över huvud taget. Finns dock inte en chans att det blir lika bra höjning i år men lite mer skall väl portföljen kunna ge. Jag sätter nog inga jättemål men nog borde pengasnöbollen kunna ge en liten bit över 200 lök när året är slut. Det blir nog ett fint delmål som skall firas om jag lyckas nå över det i år.

Porföljen var värd ca 3,8 miljoner i början på året och när året var slut ca 5,1 miljoner. En rätt hyfsad ökning på ca 34% i totalvärde. Inget rekord i portföljutvecklingen men får duga helt klart. Den procentuella ökningen enligt Avanza på huvuddepån var 37,79%. Det har dock gått långt bättre för många andra finanssparare men jag är absolut inte missnöjd med utvecklingen av totalvärdet.

Andra målet var att nå minst 7 papp varje månad i utdelningar. Det gick såklart inte när februari månad endast gav mig 6 915 spänn i utdelningar. Jag väljer att skita i de månatliga utdelningsmålen (eftersom februari kommer se lika kasst ut i år igen) men jag hoppas framöver kunna nå 10 papp minst varje månad. Blir dock inte i år, men vill nog jobba på det målet även om jag inte sätter nåt uttryckligt uttalat mål. Mycket hänger såklart på hur bolagen väljer att dela ut sina pengar. Många bolag har den kassa egenheten att de väljer att skjuta fram eller bak sina utdelningsdatum. Lazard är ett sådant exempel.

Uselt… minst sagt.

Tredje målet var att spara minst 230 papp under helåret och det gick rätt bra i den privata jobbsituationen så det målet krossades ordentligt, det var en bit över 300 papp faktiskt. Kämpade på hårt med sparandet. Sätter dock inga totalsummemål inför 2020 heller vad gäller totalsparandet men hoppas kunna skicka över en hel del till portföljen under året om jobbsituationen fungerar. Vi får se hur det blir. Allt hänger (som vanligt) på dagsformen.

Portföljen sniffar just nu som sagt en liten bit under 5,2 miljoner i totalvärde och det känns ju rätt okay men mycket är tyvärr dyrt på börsen. Men som vanligt är jag all in och har inga större mängder kontanter utanför börsen. Har dock lite belåning och annat torrt krut som kan komma att användas om skiten träffar fläkten i år. Har ju sagt länge att smällen kommer men inget händer? Kanske får börja säga att börsen går satans bra i år framöver så smällen kommer istället så vi alla kan börja köpa billigt? 🙂

Vad gäller portföljen så vill jag nog hitta lite fler bolag med utdelningar som växer rejält (även om de delar ut mindre i direktavkastning). Det lär visa sig framöver i portföljen under året är planen. Har en del bolag under luppen. Inget som utdelningsmålet kommer att må bra utav men jag hoppas iaf leva några år till så man kan åtnjuta 20%iga utdelningsökningar framöver i dessa bolag jag kikar på.

Hur har det gått för er? Länka gärna om ni har nån sida online eller skriv i kommentatorsfältet. Är ni nöjd/missnöjda? Hur ser målen ut inför 2020?

Ha ett sjusärdeles gott nytt år! In i sparkaklet!

 

10 tankar på “Årssammanfattning 2019 och målsättning 2020

 1. Fredrik

  Grym portfölj du har, önskar man var lika långt framme på sin resa.

  Du har inte funderat på att ställa ut lite optioner mot dina innehav, för att få in lite extra premier till alla dina utdelningar. Du kan nog få in en hel del varje månad mot några av de innehav som du har.
  Ha ett fint 2020

  Gilla

  Svara
 2. mmamh08

  Tack för ett bra inlägg, inspirerande att följa din resa! Vill du lägga till min blogg i din blogroll? Tänkte länka till dig 🙂

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s