Missar bottenfisket som vanligt

1920px-AT&T_logo_2016.svg

Det har varit en rejäl nedgång på sistone och jag missade såklart att shoppa in mig när det var i botten i förra veckan. Köpte lite prylar igår och jag hann ju såklart köpa in mig på toppen och sen surade marknaden ur efter FED-beslutet om räntan.

Tamejfanken. Jag kommer aldrig kunna bli en daytrader….

Följande aktier införskaffades igår;

10 stycken Abbvie för 8 522 spänn

20 stycken AT&T för 7 125 spänn… och

20 stycken Verizon för 10 961 spänn

Inga jättesexiga inköp direkt men har velat utöka i alla tre ett längre tag. AT&T och Verizon får ju en hel del push tack vare (eller på grund av) Trumps protektionism angående 5G. Vi får se hur det yttrar sig framöver men 5G verkar vara nånting som kommer behövas i allt högre grad i USA i framtiden så förhoppningsvis kan både AT&T och Verizon kapitalisera på det. AT&T ser i övrigt rätt intressant ut. Inköpet av WarnerMedia kan faktiskt vara ett rätt steg om man skall in och slåss med andra gigantiska mediebolag. Man har iaf resurser att slänga in framöver.

I övrigt får jag se om jag kan få loss lite kontanter. Storbankerna är lika tråkiga som vanligt så det kan bli dem och/eller Sampo. Vi får se hur det tar sig framöver. Dåligt med pengar för tillfället för aktieköp men jag är nog inte den enda med det problemet….

Portföljen är uppdaterad.

9 tankar på “Missar bottenfisket som vanligt

 1. Robert

  Jag undrar om botten faktiskt var nådd förra veckan, känns som det finns utrymme neråt ännu, kul! Oetisk investerare som man är sitter man själv och väntar på att exxon ska dyka ytterligare innan det blir att klippa till €€. Grymt jobbat för övrigt och grym blogg!

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Magnus

  Håller också på att öka i AT&T. Passade på förra veckan när det sjönk. Vad tror du om Abbvie? Har läst från andra bloggare att några av deras storsäljare inom kort kommer öppnas för andra aktörer.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Bombmattan

   AbbVie tycker jag är det mest prisvärda alternativet, bland de amerikanska storbolagen, på börsen just nu. Köpet av Allergan (Botox) kommer att leda till ett positivt kassaflöde för många år framöver. Trots att deras Humira-patent går ut inom kort tror jag starkt på bolaget!

   Gillad av 1 person

   Svara
 3. Snålgrisen

  Det är ju omöjligt att veta om något sjunker eller stiger dagen efter. Därför avvaktade jag lite och köpte mot slutet av förra veckan. Nu har det gått upp lite och hälften av reserverna har gått åt. Avvaktar och ser vart FEDs räntesänkning skickar börsen ikväll.

  Ja exxon och i princip alla olje/naturgasaktier har sjunkit som en sten, de är såklart redan pressade av oljepriset, men utdelningarna är inte i fara förutsatt att ett fat inte sjunker under 45 USD, då kan tom Exxon få det svårt. Vermilion Energy ligger på otroliga 19% i DA, bara att tacka och ta emot. När oljepriset går upp, lär dessa aktier stiga mot höjderna.

  Slow is fast… man ska inte brädda sig med all kassa på en eller två dagar. Sprid ut inköpen så blir det bra.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s