Småköp och ett nytt inköp; Fastenal.

fastenal

Coronacirkusen är i full rullning och mitt jobb kan troligen få för sig att tvinga alla att arbeta hemma. Inga problem med det men nog kan man tycka att Folkhälsomyndigheten har såsat en aning men å andra sidan har åsikterna varit överallt online. Vi får se när det lugnar ned sig men nog kommer det vara skakigt på världens börser ett längre tag framöver.

Jag har skakat fram lite cash och idag så botten…. nåja… fiskade jag upp lite aktier till ok priser. Säkert felköp eftersom börsen säkert kraschar vidare (jag är väl ca minus 20% sen 20e februari) men det återstår att se hur det går. Jag kan (som vanligt) inte tajma marknaden. Portföljen är numera så stor så att det blir miljoner i förändringar när börsen backar så mycket. Förhoppningsvis vänder det uppåt när jag shoppat klart men knappast med min vanliga tur. 🙂

Följande aktier köpte jag in idag;

20 stycken Sampo för 6 847 spänn

100 stycken Swedbank för 13 710 spänn

5 stycken 3M för 6 848 spänn

samt ett nytt innehav; 50 stycken Fastenal för 15 742 spänn. 

Fastenal har jag kikat ett längre tag på och är väl rätt så tråkiga så passar in i min portfölj som handen i handsken. Fastenal har dryga 20 000 anställda och började som en distributör av diverse småplock som skruvar och muttrar för industriellt bruk. Man ser sig själva som en distributör av produkter som andra tillverkar även om man har en liten egen tillverkning. Idag säljer man alltifrån muttrar, tejp till 3D-printrar.

Fastenal har 2000 butiker i USA och har haft en fin utveckling de senaste åren. Direktavkastningen är inte jättehög (2,8%) men utdelningshöjningarna har varit legio och det fortsätter förhoppningsvis i samma takt framöver. De har på sistone inte höjt en gång per år utan faktiskt två gånger per år.

Vi får se hur det går. Vill nog gärna utöka i Fastenal framöver. Jag är nog rätt ensam om det i Sverige. Det finns endast hela 16 stycken ägare till i Fastenal på Avanza. Ingen jättepopulär aktie direkt.

Nån annan som kikat (eller kanske tom har dem) hos mina bloggbesökare?

Portföljen är uppdaterad.

 

5 tankar på “Småköp och ett nytt inköp; Fastenal.

 1. Gordon.G

  Kalldusch i kvadrat detta
  Håller mig till samma strategi som dig
  Värdet på portföljen är ingen ide att kolla på, hetsade upp mig mer förr i tiden
  Men va fan , jorden går inte under denna gången heller även om det känns så .
  Vi kommer ur detta oxå men det blir nog ett riktigt nerställ först . Media har ju lyckats riktigt bra denna gång . 95% läser och tror att Aftonbladet går ut med sanningen
  Själv hade jag velat ha mer likvider att handla för , men men
  Tänk vilken sits Warren buffet sitter i nu
  100 biljoner typ i cash . He did it again !
  Vi får jobba några år till
  Tack för att du bloggar vidare

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. P

  Utdelningssänkningar och kanske slopande kommer nog hagla som spön i backen. Jag hoppas på att bolagen man äger överlever och kanske att vi har ett zick sackande ett år här så man kan månadsspara med mer effekt i målet. Framförallt hoppas jag dem överlever. Men fortsätter detta så blir det nog tufft för många.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s