Utdelningar mars och allmänt kaos.

investor-ab_416x416

Det är galna tider. Coronaviruset åker runt jorden och vi har på en månad hamnat i en oerhörd finansiell kris. Min portfölj var och sniffade på 5,7 miljoner i totalvärde innan det här började och åkte ned till ca 3,6 när det var som värst… Mys värre men jag sitter still i båten. Nu är portföljen dock nånstans runt 4,5 i totalvärde men visst är det helt klart att det kommer vara skakigt framöver. USA hade senaste 24 timmarna en bit över 600 döda i corona och det verkar bara öka hela tiden. Samma gäller Sverige så jag vågar inte gissa alls när det här går över.

Under mars har jag köpt en hel del aktier. Har även nyttjat en del belåning när jag shoppade i slutet på månaden och det vill jag nog få ned så fort som möjligt.

Följande aktier/fonder har införskaffats i mars;

35 XACT Högutdelande

50 Fastenal

5 3M

20 Sampo

100 Swedbank

1 Pepsico

150 EPR Properties

70 Ventas

100 OHI

900 Samhällsbyggnadsbo. i Norden B

100 Handelsbanken A

200 SEB A

10 Welltower

5 T. Rowe Price Group Inc

100 Investor A

10 Abbvie

20 AT&T

20 Verizon

Totalt skrapade jag fram ca 230 papp för ovanstående inköp. Köpte jag på botten? Fan vet. Knappast. Dock tyckte jag att de flesta fastighets-REITs tog stryk i Usa så tog in en del mer där. Kan vara ett stort misstag men vi får se hur det artar sig framöver… EPR hade en direktavkastning på över 20% när det var som lägst på börsen. Rimligt? Knappast. Det återstår att se vad som sker framöver.

Enda bolaget i USA som jag har som stoppat utdelningarna än så länge är Chatham Lodging Trust av uppenbara anledningar. De har rasat satan på börsen så jag kanske borde fiska in lite mer. När den här skiten går över tror jag hotelbranchen kommer frodas så in i skogen. Tom jag känner att jag behöver åka nånstans när viruscirkusen är över.

Vidare har många Svenska bolag jag äger stoppat/skjutit upp sin utdelning så det kommer bli rejäla utdelningssänkningar framöver. Inte minst i april (som gav nästan 40 papp förra året). I år ger nog April en bra bit under 20 papp totalt. Jag är faktiskt tveksam till att om någon bank kommer ge mig utdelning i år. Men nästa år… då djävlar. 🙂

Nåja. Det lilla roliga som har hänt under mars är ånyo utdelningarna som ploppat in på kontot. Följande (ja, nu är det verkligen det) småmynt har rasslat in under mars;

T. Rowe Price Group Inc – 181 SEK
L3Harris Technologies Inc – 85 SEK
Chatham Lodging Trust – 88 SEK
Qualcomm Inc – 123 SEK
Castellum – 2 925 SEK
Axfood – 1 500 SEK
VF Corp – 200 SEK
NorthWest Healthcare Properties REIT – 93 SEK
Mcdonald’s Corp – 808 SEK
Consolidated Edison Inc – 152 SEK
Old Republic International Corp – 334 SEK
EPR Properties – 373 SEK
STAG Industrial Inc – 60 SEK
Main Street Capital Corp – 70 SEK
Realty Income Corp – 45 SEK
3M Co – 712 SEK
Johnson & Johnson – 540 SEK
Emerson Electric Co – 118 SEK
International Business Machines Corp – 1 534 SEK
Pfizer – 126 SEK
Autoliv SDB – 295 SEK
Wells Fargo & Co – 121 SEK
Aflac Inc – 80 SEK
Healthpeak Properties Inc – 123 SEK
Welltower Inc – 331 SEK
Lazard Ltd – 1 788 SEK
Gladstone Investment Corp – 100 SEK
Chatham Lodging Trust – 84 SEK
WahlgreenS Boots Alliance – 177 SEK

Totalt har jag erhållit 13 164 bagis i utdelningar för mars.  Det är givetvis en sänkning kontra mars 2019 (då erhöll jag totalt 14 334 kronor). Sänkningen är 8,16% och det var rätt länge sedan jag hade en minskning i utdelningar för en månad. Men vi är numera i exceptionella tider. Fortum har skjutit fram sin utdelning. SEB kanske inte ens betalar någon utdelning så det gav resultat direkt på totalsumman.

Totalt har jag nu nått 35 619 i totala utdelningar för 2020. Jämför jag det med 2019 (då jag fick 29 717 fram till mars) så är det (fortfarande) en ökning totalt sett med 19,86%. Det gäller att njuta medan man kan. När april är avklarat så har jag fått en slakt på utdelningarna eftersom många svenska bolag har ställt in utdelningarna helt och hållet.

Ursprungliga målet på att nå över 200 papp totalt i utdelningar på helåret kan jag skrota redan nu. Nu gäller det att shoppa aktier och bygga för framtiden. Jag hoppas i övrigt att jag har arbete kvar men än så länge verkar det som att jag har fullt upp. Ingen permitering här än men träffar skiten fläkten mer så är det bara att ta tjuren vid hornen och försöka överleva så gott det går fram till dess att det lugnar ned sig.

Har ni jobb nu så skall ni försöka spara på kontinuerligt. Det är i sådana här tider man bygger förmögenheter. Fråga mig. Jag sparade ingenting 2008 och missade massor av fina långsiktiga köp. Tänk om man kunde trolla fram en tidsmaskin och rätta alla dumheter man gjort….. Rasar det mer så får man kämpa mer helt enkelt…

Vad gäller månaderna framöver kommer jag försöka få fram lite cash men det blir nog lugnare än vad jag lyckades göra i mars. Men rasar det än mer så får jag fundera på hur jag skall göra framgent, finns möjlighet att mangla mer belåning. Nog borde jag fortsätta utöka i Investor och Sampo tex. Vi får se hur det artar sig framöver.

Utdelningssidan är uppdaterad.

 

4 tankar på “Utdelningar mars och allmänt kaos.

  1. Pingback: Utdelningar Mars | Dividend bomber

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s