Småplockar….

investor-ab_416x416

Skrapar fram lite småmynt ånyo och köper in följande småplock;

50 Investor A för 25 650 bagis. 

15 Vanguard FTSE All-World High Dividend Yield UCITS ETF – Dist för 6 932 bagis. 

15 Vanguard S&P 500 UCITS ETF – Dist för 8 234 bagis. 

Investor är väl egentligen inte så mycket att orda om. De kostar över 500 spänn styck nu så substansrabatten är inte gigantisk men det är iaf 10% cirkus. Oerhört icke-sexig investering således men vill fortsätta bygga på i Investor och Sampo bla under dessa tider. Skall behålla dem till dess jag lämnar in nyckeln.

Vidare är det faktiskt första gången jag ger mig in i ETF träsket. Kanske skulle köra accumulerande istället för distribuerande ETF:er. Men jag provar på så får vi se hur det går. Petrusko tipsade om Vanguard All world High Dividend-fonden och jag tyckte den såg så där lagom trist ut så testar att gå in i den. Inga stora summor men kommer väl bygga på framöver är planen. Fonden har väl ca 4% direktavkastning och investerar i lagom tråkiga bolag så passar väl som handen i handsken i mitt långsiktiga sparande. De fem största bolagen i portföljen är;

Johnson & Johnson
Nestle SA
JPMorgan Chase & Co.
Procter & Gamble Co.
Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. Ltd.

Extremt upphetsande bolag således.

Den andra ETFen var 15 Vanguard S&P 500 UCITS ETF och där är det lite mer upphetsande bolag. De fem största är;

Microsoft Corporation
Apple Inc.
Amazon.com, Inc.
Facebook, Inc. – Class A
Alphabet Inc. – Class C Capital Stock

Kort sagt så vill jag ha en mer långsiktig exponering mot den här sektorn och då tror jag den här ETFen är rätt ok. Kass direktavkastning (dryga procenten tror jag) men det är ju inte utdelningar man jagar när man tar en sån här ETF.

Nån som äger nån av dessa ETF:er? Nån kommentar?

Portföljsidan är uppdaterad

6 tankar på “Småplockar….

 1. Magnus

  ”Skrapar fram småmynt”. Redovisar inköp för närmare 40 tusen. Drömmen hägrar att en gång i framtiden nå dit. Har gått in i investor sedan tidigare och lagt längst in i byrålådan. Där får de ligga och försöker fylla på lite då och då. Vanguard all dividend gick jag in i för ca 3000 när jag löst Petruskos inlägg. Lät tråkig och bra. Passar min framtid. Den andra ska bli spännande att se hur det går för dig.

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Snålgrisen

  Har främst ökat i REITs, en skvätt SPG, lite Iron Mountain och lite mer Northwest Healthcare. Yields runt 8-9% i riktigt tråkiga verksamheter. Tyvär missade man uppgången på nästan 20% i SPG idag, bestämde mig igår kväll för att nu är det läge att investera i denna REIT, och det var tydligen fler än jag som tänkte så… men det hör till vanligheten att man missar den typen av uppgångar. Nåväl, det kommer väl flera… uppgångarna har ju bara börjat.

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s