Utdelningar augusti

poor

Det är extremt dåligt med blogginlägg och jag ber om ursäkt för det. Det har varit rätt tufft dels privat och dels i arbetslivet men jag kämpar på. Det här året har varit väldigt annorlunda och alla mina mål som jag satte upp innan året började har gått åt fanders. Det är som det är men jag kämpar på. Jag jobbar vidare med pengamaskinen men har inte haft så mycket aktivitet i portföljen under augusti. Jag har mest betalat ned portföljlånet som ligger lite högt (8% cirkus). Vill oavsett det utöka krediten (har 1 miljon belåningsnivå tillgängligt) inför nästa kommande jättesmäll.

I övrigt är börsen helt bananas i alla aktier som jag inte äger såsom Tesla och Evolution gaming. Frågan är om värderingarna på tex Tesla kommer hålla långsiktigt. Fascinerande att se dock när man (som vanligt) står vid sidan och kikar på spektaklet. 🙂

När jag tittar på erhållen utdelning i mina depåer är det rätt tydligt att de amerikanska aktierna rullar på (tror att utdelningarna i mina kapitalförsäkringar kommer vara en hel del högre än förra året) som vanligt medan de svenska företagen har till största delen stoppat alla sina utdelningar. Frågan är hur länge det kommer fortgå? Jag tror inte att många svenska bolag i min portfölj kommer dela ut nu i höst/vinter men jag tippar iaf att Svolder och Dustin kommer dela ut pengar förutom de som redan förvarnat om att de delar ut (EQT, Kinnevik, Axfood och Castellum tex).

Tittar vi på vad som rasslat in från mina aktier i form av utdelningar för augusti har följande mynt dansat in på mina depåer:

Welltower Inc – 263 SEK
Lazard Ltd – 1 643 SEK
Starbucks Corp – 430 SEK
Caterpillar Inc – 362 SEK
National Grid PLC – 3 507 SEK
Procter & Gamble Co – 205 SEK
STAG Industrial Inc – 52 SEK
NorthWest Healthcare Properties REIT – 87 SEK
Realty Income Corp – 41 SEK
Omega Healthcare Investors Inc – 1 745 SEK
Abbvie Inc – 410 SEK
Main Street Capital Corp – 62 SEK
Deere & Co – 363 SEK
Vodafone Group PLC – 2 305 SEK
Lowe’s Companies Inc – 168 SEK
Verizon Communications Inc – 591 SEK
CVS Health Corp – 131 SEK
AT&T Inc – 1 135 SEK
Gladstone Investment Corp – 92 SEK
Fastenal – 109 SEK

Totala utdelningar för augusti blev 13 701 kronor.

13 701 kronor är faktiskt (hör och häpna) en liten höjning kontra förra årets utdelningar för augusti då jag nådde 12 988 kronor totalt. Ökningen är inte stor men jag tackar inte nej till en 5,49% ökning när världen ser ut som den gör.

Totalt har jag nu nått 102 138 kronor i totala utdelningar för 2020. Det är (fortsatt) en minskning kontra 2019 (då jag nådde 126 622 kronor i augusti) med 19,34%. Rätt illa men vi vet alla om varför.

Om jag slutar vara missnöjd med årets utveckling så kan jag jämföra med 2018 och då ser det faktiskt inte så illa ut längre. Efter augusti 2018 hade jag totalt nått 86 964 kronor i totala utdelningar så att jag ligger en hel del plus där visar ändå på att det här är ett litet hack på vägen kontra kommande år. Även fast det här året inte blir någon höjdare för en utdelningsinvesterare som mig själv så manglar maskinen på och trenden är uppåt.

Kronan är dock (lite förvånande) väldigt stark vilket gör att mina amerikanska aktier dels tappar i värde och dels (relativt kronan) betalar mig mindre utdelningar kontra förra året vilket också gör sitt till.

Det är ofta rätt bra att lyfta blicken lite längre bakåt i tiden för att förstå hur ens ekonomi utvecklar sig. Jag skall nog inte vara så missnöjd ändå. 🙂 Trenden är uppåt och det var rätt galet att se portföljen trasha ned över en miljon under mars men jag satt som aktiestinsen still och väntar ut kaoset. Vi får se hur världen ser ut efter det amerikanska presidentvalet vilket kan få en hel del effekter på börsen gissar jag.

Berätta gärna hur det gått för er i augusti. Det har gått rätt bra för de flesta verkar det som.

Utdelningssidan är uppdaterad.

 

3 tankar på “Utdelningar augusti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s