Portföljen över 5,7 miljoner

Det har varit ytterst dåligt med uppfyllda mål det här året eftersom jag dels har massa aktier i USA och dels investerar i icke-teknikaktier. Jag lutar lite åt att börja skala upp teknikaktier i portföljen i stil med Stefan Thelenius. Men jag är nog fortfarande rätt gubbig i investeringarna så ligger kvar med det jag har även om jag nog kommer kika på att dels fortsätta öka i diverse REITs och dels titta mer på och troligen investera i teknikaktier. Jag använder ju en massa tekniska prylar dagligen så nog fan tjänar de pengar på en. Så jag borde kunna få tillbaka lite om jag investerar i dem. Fan trot, jag kommer köpa på ATH och sen se teknikaktierna åka utförsbacke när jag köpt dem. Garanterat. 🙂

Microsoft tex kommer nog finnas med sitt sunkiga Office-paket fram till dagen när jag dör och fortsätta tjäna grova pengar. Lillmonstret MR. L. kommer ha Nvidia-grafikkort i speldatorn om fem år. Jag kommer fotsätta köra Apple och andra datorer så AMD och Intel kanske är ett bra alternativ? Jag kommer kika på mer aktier i den här sfären framöver. Saker som skalar bra verkar uppenbarligen ösa på fint på börsen.

Min portfölj är verkligen riktigt usel i år. Många har fantastiska uppgångar med EVO, Tesla och ett flertal andra digitala bolag i portföljen. Men men… jag sitter som sagt rätt lugnt i båten oavsett. Men nog fasen har det varit volatilt? Som värst var portföljen ned över två miljoner men jag vräkte in pengar då och använde en hel del belåning. Problemet var såklart att jag köpte skitaktier som bla EPR Properties. Men tror ändå att de överlever och folk kommer börja gå på biografer igen innan bolaget går under. Vill även skala upp i Realty och WP Carey för gubbportföljen.

Men med det sagt…. idag satte jag ett ATH. Wohoooho. Kanske inte ens sämst på Twitter längre? Fan trot. Portföljen gled över 5,7 miljoner nu på morgonkvisten och jag blev såklart lite nöjd efter hela det här skitåret. Ibland tackar jag folk och idag tänker jag tacka den fantastiska (numera avliden vid 101 års ålder) gubben Aktiestinsen som satt kvar i sin utdelningsbåt och återinvesterade sig upp till 160 miljoner i portföljvärde till slut. Han härdade ut flera rejäla smällar under sin livstid. Samma här. Sitter kvar och härdar ut smällen och återinvesterar (nåja, fick iofs inte så mycket utdelningar i våras) all utdelning jag kan erhålla.

Det har gått sådär även om jag som sagts ovan knappt har teknikaktier alls. Och de jag har (Cisco och IBM tex) är skräp kontra de flesta andra verkar det som uppenbarligen även om IBM kom med en intressant nyhet om att de avknoppar it-infrastrukturtjänsterna i ett separat bolag. IBM gick upp rejält på börsen på den nyheten men jag är inte helt säker på att bolaget i övrigt kan klara av Microsoft, Googles och Amazons molntjänster. Men jag kan ha fel…. Bolaget ligger ju i min portfölj så det går nog åt helskotta…..

Långsiktiga sparmålsidan är uppdaterad.

Annons

6 tankar på “Portföljen över 5,7 miljoner

 1. Snålgrisen

  Hehe grattis till ett fint portföljvärde, mer än dubbla det vi har.

  Jag kan ju tycka att EPR har fått oförtjänt mycket kritik. Det var en hyfsat bra månadsutdelande REIT innan corona, sen hamnade de tyvärr rakt i skottlinjen och föll som en sten precis som alla oljeaktier och en hel del andra REITs. Vem hade kunnat förutsäga detta? Jag ser det som så att det är bara att resa sig upp igen och vandra vidare, förmodligen med lite mer visdom än vad man hade innan. De svarta svanarna lär fortsätta komma, lita på det. Jag tror inte heller att teknikaktier kommer att fortsätta gå upp i samma takt som innan. Dock är det inte fel att ha en liten stek i portföljen. Vi köper TIN world tech t.ex. till barnet och vår egna pensionsportfölj. Sen äger vi MSFT och IBM i utdelningsportföljen. Kul för alla som köpt TSLA men de måste ju börja tjäna pengar snart, aktien är ju löjligt högt värderad, även om jag verkligen gillar företaget.

  Vi hade hoppats nå 3,5 i portföljvärde i år, men nu ska vi vara glada om vi når 2,8, sånt är livet.

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Observer

  Misströsta inte, ser att jag har ungerfär hälften av innehaven gemensamt med dig och ytterligare ett antal, totalt ca 100 st. Når snart mitt första mål 3” (private banking i Avanza). Har en större andel teknikaktier och mindre andel REITs. För mig har Microsoft, Apple, Mastercard, AMD m.fl varit bra komplement men även svenska bolag som Cellavision och Fortnox. Har senaste årer skalat ned bland banker och byggbolag och ersatt dem med teknikaktier.

  Kände attt jag missat FAANG då jag för några år sedan läste om WNSSS och började köpa in mig i ett urval av dessa. (Artikel i Marketwatch ”If the FAANGs have got you down, it’s time to win with the WNSSS stocks”). Trots coronanedgången har många teknikaktier återhämtat sig. Startade en ny tekniktung portfölj med bl.a Tesla strax före splitten då alla teknikaktier störtdök, nu har de till stor del återhämtat sig. Min poäng är att för att ta del av börsutvecklingen krävs en viss andel tillväxtbolag som kommer att vara mer volatila än stabila bolag. Dock är det min övertygelse att med tillräcklig diversifiering kommer det att löna sig på längre sikt.
  Lycka till med ombalanseringen av portföljen.

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. frividfemtio

  Grattis till all-time high! Min portfölj har inte återhämtat sig ännu då den slaktades av oljan…men men det kommer!
  Sålde mina EPR i somras men sugen på att köpa tillbaka lite, när samhället väll öppnar upp kommer det gå bra för dem igen…frågan är bara när det är?

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s