Utdelningar januari

Det var -18 i natt och -15 när jag vaknade. Det är minst sagt krispigt ute i naturen. Det har varit ett rätt turbulent januari på börsmarknaden och då inte minst kriget mellan Gamestop och Blankarmäklarna i USA. Rätt mycket humor i den fighten och jag håller en hel del på de små spararna som faktiskt verkar rocka skjortan av de seriösa fondfirmorna som skjuter sig i foten. Givetvis skall de få stöd av politiker och min avsky för storkapitalet fortsätter.

Nåja. I min egen gubbtantportfölj har följande slantar discokraftwerkdansat in på kontot under januari;

Cisco Systems Inc – 238
Ventas Inc – 372
NorthWest Healthcare Properties REIT – 88
Progressive Corp – 3 091
Old Republic International Corp – 1 344
Main Street Capital Corp – 60
Realty Income Corp – 39
WP Carey Inc – 967
STAG Industrial Inc – 50
Digital Realty Trust Inc – 329
Taiwan Semicond Mfg Co – 260
GlaxoSmithKline PLC – 108
National Grid PLC – 1 877
Merck & Co Inc – 108
PepsiCo Inc – 921
Samhällsbyggnadsbo. i Norden B – 300
Kungsleden – 2 600
Telus Corporation Voting – 139
Walmart Inc – 88
Gladstone Investment Corp – 86
T. Rowe Price Group Inc – 147
Ares Capital Corp – 2 621
Kering – 25

Total utdelning innan Maggan Andersson snor alla mina pengar blev; 15 859 bagis. Inte över 16 lök men jag är nog ändå rätt nöjd med en sådan januari i dessa coronatider. Utdelningarna är dock dopade av Progress (man får tacka för bonusutdelningen) och Kungsledens dubblerade utdelning. Så här kommer det inte se ut framöver men jag skall inte klaga.

15 859 spänn är en ökning kontra januari 2020 (14 483 i totala utdelningar) med 9,5%. Dock som sagt en bonusdopad januari. Men visst är 15k rätt ok för en månad när man behöver täcka kostnaderna för julglöggen.

I övrigt har jag fortsatt att köpa lite mer techinfluerat. Har väl utökat TIN ny teknikfonden med dryga 10 lök och även köpt in 40 Ehang Holding limited som pysslar med drönartaxies… En bransch jag själv tror på mer än autonoma elbilar för persontransport. Extremt övervärderat bolag men går in med lite chanspengar. Kan verkligen gå åt helvete men det är på ”kulkontot”.

Annars kämpar jag på. Funderar privat på att förändra min boendesituation nu till våren så det kan komma att kosta flis. Vi får se vad som händer framöver. Pengamaskinen manglar dock på och det känns bra även om den procentuella utvecklingen är riktigt riktigt dålig de senaste 2-3 åren. Men vi får se hur jag styr om portföljen framöver. Utdelningar är alltid utdelningar men visst är kanske inte nyinvesteringar i aktier som AT&T inte så lockande med tanke på att de har gått som skit sista 3-4 åren. Dock har jag krängt av skitaktien IBM och det tror jag är bra på 3-4 års sikt. Inget bolag ser så usla ut i techvärlden som IBM. Totalförstört av usla VD-personer som fått miljardersättningar. Sjukt…. Skall mycket till om de skall kunna vända till något positivt.

Utdelningssidan är uppdaterad.

5 tankar på “Utdelningar januari

 1. Per

  Härligt med så många utdelningar!
  Få utdelningar resten av livet!
  Men utdelning i all äta.
  Ditt val med Tin ny teknik att köpa in där är klokt.
  Tin gänget är grym..
  Tack för uppdateringen.
  Jag försöker själv få utdelning varje börs dag.
  2 första veckorna bra. Mindre bra 2 sista veckorna.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tack! Kommer ligga kvar med gubbportföljen som är min pensionsbas. Men kommer framöver vara lite mer våghalsig inom bla tech-sektorn. Ser även över att kanske börja köpa mer asienfonder framöver.

   Gilla

   Svara
   1. Mackan

    I vår blir det hårdkörning med utdelningarna! Har ägnat förmiddagen till att räkna ut allt! Nu policy i vår och det är att få bollen att rulla fortare

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s