Utdelningar februari

Svensk krona – Wikipedia

Solen har så sakteliga tittat fram och våren är såklart inte på g. Meeen snart får vi hoppas. Jag är och stutsar på ATH och portföljen är och nosar på 6,3 miljoner i totalvärde. Vi får se hur 2021 tar sig efter 2020.

Följande mynt har trillat in på kontot under februari från utdelningar;

Caterpillar Inc – 339 SEK
Swedbank A – 3 915 SEK
STAG Industrial Inc – 50 SEK
Abbvie Inc – 432 SEK
Omega Healthcare Investors Inc – 1 669 SEK
Realty Income Corp – 39 SEK
Procter & Gamble Co – 197 SEK
NorthWest Healthcare Properties REIT – 87 SEK
Main Street Capital Corp – 59 SEK
Deere & Co – 348 SEK
Vodafone Group PLC – 1 373 SEK
Lowe’s Companies Inc – 177 SEK
AT&T Inc – 1 094 SEK
CVS Health Corp – 126 SEK
Verizon Communications Inc – 660 SEK
Tryg – 96 SEK
Gladstone Investment Corp – 88 SEK
Williams-Sonoma, Inc. – 31 SEK
Vodafone Group PLC – 915 SEK

Totalt erhållen utdelning för februari; 11 697 kronor

11 697 spänn är en höjning kontra februari 2020 då jag nådde 7 972 kronor i utdelningar med hela 46,73%. Något dopat dock av Swedbank kom med en tidig utdelning. Men jag klagar inte.

Totalt har jag nu nått 27 556 kronor totalt för utdelningar för 202. Jämfört med förra året då jag nådde 22 455 efter februari är det en höjning med 22,72%. Ingen jätteökning men alltid nåt.

Mars kommer dock se mer knapert ut. Jag trodde att jag skulle ha chans att nå 10k i utdelningar för alla årets månader med eftersom jag sålde surhinken IBM (som delar ut i mars) så blir det en sänkning och en bit under 10k såklart. Jaja… får kämpa på ändå.

Har (vi) jag tur så får vi kanske tillbaka den inbetalda utländska källskatten på Avanza nu i mars. Tror det när jag ser källskattepengarna på kontot…. Avanza är riktigt sega med återbetalningen och att man inte betalar tillbaka all källskatt som blivit dragen. Inte bra. Nordnet och Nordea är mycket bättre på det och det är något jag tittar på kontinuerligt när jag skall välja vart jag skall ha min huvudportfölj. Att missa tusenlappar per år pga det här är inte rimligt och kan göra att jag flyttar 5,8 miljoner till Nordnet istället.

I övrigt har det inte hänt så mycket i portföljen. Jag köpte lite Fractal och Angler när de dippade nedåt. Inga jätteköp men försöker flytta lite fokus på portföljen mot tillväxt. Embracer borde jag köpa in. Snorungarna i området köper spel från dem och det är en bra guidning om något…..

Utdelningssidan är uppdaterad.

  

5 tankar på “Utdelningar februari

 1. drantiminge

  Fina utdelningar.
  Va tror du om samhällsbyggnadsbolaget B? När en bra nyhet kommer upp så går den sakta upp men så fort en dålig nyhet kommer så går den ner direkt. Tänker du ha kvar den i portföljen och varför?

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Ligger kvar. Tycker de växer på fint. Utdelningsandelen är inte gigantisk men den ökar en hel del än så länge. Kan de fortsätta växa så….. Ser dem på 5-10 års sikt.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s