Porföljen över 7 miljoner

En kort stund i morse så manglade börsen på och porföljen tittade över 7 miljoner för första gången. ATH och så vidare. Det är helt galet hur börsen har rullat på i år och det är en liten återkomst för värdeaktier som gick i allmänhet rätt värdelöst under 2020 då tech var allt och lite till. Givetvis åkte portöljen ned under det efter den fina inledningen men jag såg minsann att det var över 7 ett tag så då får jag skriva det här blogginlägget.

7 miljoner är inte ett jättestort delmål men det är ändå en till miljon. Som jag sagt förut så var 1, 2, 3, 5 de förra stora delmålen och 8 är det stora nästa. Sen dollarmiljonär, euromiljonär och 10 miljoner totalt sett i portföljen. Troligen 12 och 15 efter det. Maskinen manglar på och jag har faktiskt inte satt in så mycket pengar i år men det skall förhoppningsvis åtgärdas framöver.

Skall jag fira? Jodå. Nåt skall väl inmundigas ikväll….. 🙂

I övrigt är det full bananas på cryptoområdet och det känns såklart som en massiv bubbla. Jag har lekt lite och köpt lite krypto i början på året. Bla Dogecoin som går som en raket. Helt galen utveckling. Inget jag redovisar i bloggen för jag råder verkligen inte någon att köpa crypto istället för Investor till en början. Lekpengar i portföljen men uj vad det har gått. Doge +400% cirkus…. Smäller säkerligen framöver…..

Vad gäller portföljen har jag rundat upp lite i Tryg, köpt 1000 till Angler gaming (varför står de och stampar) men inte så mycket mer. Ytterst låg aktivitet och jag fortsätter att pilla mig i naveln. Köpte även Fractal gaming för ett tag sen å deras utveckling är såklart nu sämst i min portfölj sedan året började. Snorungarna på gården köper dock Fractalprylar så hoppas att det ger resultat på kursen framöver. Kul med lite mer gamingaktier för mig som spelat dataspel sedan C64-tiden. Borde köpt för länge sen. Har som en del kanske vet skalat in en hög med TIN Ny Teknik och kommer troligen skicka in mer i den fonden framöver. Gubbaktieportföljen känns rätt så fin så har varit lite mer opportunistisk på sistone med mina investeringar. Kan komma mer intressanta inköp framöver. Vill ha mer gaming och diverse tech-aktier. Nvida och AMD är bla på listan. Sjukt dyra och ingen (nåja) utdelning att prata om men på lång sikt så tror jag mer på dem än på Intel och IBM.

Långsiktiga sparmålsidan är uppdaterad.

Annons

4 tankar på “Porföljen över 7 miljoner

 1. Pingback: Långsiktiga sparmål | Dividend bomber

 2. Alex

  Grattis! Starkt! Och extremt intressant att följa!

  Hur skulle du göra eller hur skulle du tänka….?
  Jag har en portfölj strax över 5mille, men nästan inga utdelningsaktier!
  Min plan är att få upp portföljen till 10 mille om 5 år och sedan trappa ner på jobbet och tar utdelningar som delar av inkomsten! Då majoriteten av mina innehav idag inte ger utdelningar, behöver jag så småningom skifta mitt fokus till ett upplägg liknande ditt!

  Gilla

  Svara
 3. Snålgrisen

  Stort grattis! En miljon på några månader är få förunnat! Får man fråga hur hög risk du har tagit för detta? Jag räknar t.ex. bitcoin som extremt hög risk, men det är kanske bara jag som är gammal och mossig 🙂

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s