Utdelningar maj

Juni har börjat och vädret är inte så överdjävligt illa som i början på maj. Får hoppas att solen fortsätter skina. Jag har fått första dosen covidvaccin och päronen har båda fått två doser precis så skall åka och hälsa på dem för första gången på länge. Vore djävligt skönt om den här soppan upphör inom kort. Vaccineringen verkar hur som haver rulla på fint i Sverige vilket är bra. När jag vaccinerade mig (på Karolinska) så slogs jag hur bra logistiken fungerade och de verkar kunna vaccinera väldigt många. Vi får se hur det artar sig i juni och juli med restriktionerna. Jag saknar verkligen att gå ut och göra saker.

I övrigt har det inte hänt så mycket, jag har snarare tagit ut pengar än satt in i år (ligger -70k totalt = uruselt) vilket såklart är under all kritik men portföljen är en bit över 7 miljoner vilket inte är så pjåkigt även om jag vill upp mycket högre än så framöver. Dock har Maggan Andersson och sossarnas utspel om ISK-skatter och miljonärsskatter fått mig att dra öronen åt mig och jag börjar (tyvärr) fundera på framtiden igen.

Jag är inte purung längre och inte superrik men jag vill inte att nån byråkratpolitiker snor mina surt skattade intjänade pengar så jag har ånyo börjat sondera för framtid i tex nåt annat land i Europa. Risken är dock att vänstern fixar nån flyttskatt så vi får se hur det här artar sig framöver. Älskar Sverige men nånstans finns en gräns på vad jag orkar med. Sliter ohyggligt hårt när jag jobbar men det skall tydligen straffas rejält. Får hoppas att Centern sätter P för alla dessa knasskatter. ISK är en fantastisk sparform för unga och äldre och än mer märkligt är det att Sossarna vill undanta boendet från förmögenhetsskatten?

Jag anar vilken bostadsbubbla man är på väg att bygga upp om man inför denna skatten på sparande. Känns inte helt optimalt. Som egenföretagare betalar jag enorma mängder skatt varje år och det här kan verkligen bli en principsak när jag inte längre orkar med att slita i Sverige längre. Politikerna kan börja med att spara i systemen istället. Läcker nåt enormt och så länge man inte rättar till det så är jag inte helt 100 på att fortsätta bidra till det offentliga här. Det man kan göra direkt är att ta bort ränteavdragen för lån men eftersom boende skall undantas från all typ av förmögenhetsskatt så tror jag att det inte sker utan att man låter det ligga kvar samtidigt som man kör tuffa skatter på kapital. Jag är ingen ekonomisk expert men till och med jag fattar att den transfereringen kan bli skadlig för Sverige som nation.

I övrigt är det lite halvdana nyheter för portföljen när AT&T slashar sin utdelning men de får ligga kvar i portföljen tills vidare. Sparandet har varit under all kritik och jag får ta och skärpa mig framöver. Portföljen är dock upp nästan 1,5 miljoner i år så även om sparandet är minimalt så manglar maskinen på å det grövsta. Rätt nöjd med det faktiskt.

Nåja, nog om allt detta. Vad gäller utdelningar har följande slantar kommit in under maj månad till mina konton;

Sampo Oyj A – 3 431 SEK
Gladstone Investment Corp – 87 SEK
Starbucks Corp – 447 SEK
Lazard Ltd – 648 SEK
Lazard Ltd – 914 SEK
Caterpillar Inc – 341 SEK
Welltower Inc – 252 SEK
Omega Healthcare Investors Inc – 1 664 SEK
STAG Industrial Inc – 50 SEK
Main Street Capital Corp – 59 SEK
Procter & Gamble Co – 216 SEK
Realty Income Corp – 39 SEK
Abbvie Inc – 433 SEK
NorthWest Healthcare Properties REIT – 92 SEK
Deere & Co – 411 SEK
AddLife B – 1 380 SEK
Investor A – 6 500 SEK
Fortum Oyj – 2 260 SEK
Nolato B – 6 400 SEK
XACT Norden Högutdelande – 670 SEK
Lowe’s Companies Inc – 177 SEK
Verizon Communications Inc – 690 SEK
CVS Health Corp – 127 SEK
AT&T Inc – 1 097 SEK
Epiroc B – 125 SEK
Gladstone Investment Corp – 88 SEK
Bilia A – 2 400 SEK
Atlas Copco B – 1 095 SEK
Fastenal – 116 SEK
Kering SA – 111 SEK
Williams-Sonoma – 34 SEK

Totalt erhållen utdelning maj: 32 353 bagis.

Helt ok, över 30k är helt i linje med vad jag gissade för maj när året började. Totalt har jag nu nått 97 651 för erhållna utdelningar för 2021. Givetvis inte över 100k än men men…

Jämför jag med samma period förra året (då jag hade nått 62 507 kronor) så är det en höjning med hela 56,22%. Men så bra är det såklart inte. 2020 var ett fullständigt haveri vad gäller utdelningar. Mer intressant är att jämföra mot 2019 (då nådde jag 93 383) vilket är en liten fin höjning. Trist nog tror jag inte att jag når 200k i totala utdelningar för helåret. Beror mest på att jag sparat som en sopa och köpt champagne och whisky för pengarna istället. Det får lov att bli bättring framöver. Det är såklart ett gigantiskt delmål att nå över 100k totalt.

Jämför jag 32 353 kronor kontra förra årets maj månad är det samma där. Corona påverkade nåt enormt och jag nådde bara 14 742 i utdelningar för maj 2020. Således svårt att jämföra men jag nöjer mig med att konstatera att 2020 var exceptionellt på många sätt.

Hoppas dock på att kunna sätta in lite cash i slutet på juni början på juli så får vi se vad jag skall köpa. Abbvie kanske. Annars är jag nog defensiv och köper XACT-fonder, TIN Ny Teknik och Investor i vanlig anda. Gubbtråkig jag är…..

Utdelningssidan är uppdaterad.

Annons

4 tankar på “Utdelningar maj

 1. Perra

  Hej igen!
  Snart dags för utdelning i Orange. Aktien har utvecklats sisådär. Jag är ner ca 25%. Vad tror/tycker du? Hur hade du gjort? Tankat mer? Behållit? Sålt?

  Gillad av 2 personer

  Svara
   1. Perra

    Tack för svar👏🏼!
    Jag sålde AT&T för ett tag sedan. Det sved🤮. Köpte Tele2 och Akelius istället.
    Äh, jag ligger kvar ett tag till – verkar ändå ha bottnat. Kanske ökar🤔…för utdelningen som kommer i dagarna?!?

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s