Utdelningar augusti över 15 lök!

Sommaren börjar övergå i höst och det har såklart regnat konstant i några veckor. Idag ser det dock rätt ok ut så man får vara nöjd med det lilla. Men visst längtar man efter lite bättre väder konstant. Som gammal gubbe så är såklart 25c varje dag mer lockande än 5c.

Det rullar på i Sverige och politikerkäbblet är såklart konstant. Men det är uppenbart att den styrande regeringen har misslyckats kapitalt med gängvåldet. Nu tror jag inte att oppositionen kommer lösa problemen över en dag men när de stora bolagen jag jobbar åt börjar dra öronen åt sig när de vill ta in arbetskraft från utlandet så är det fanemig dags att politikerna börjar ta tag i problemen. Vi kan inte ha så här många skjutningar. Sverigebilden (alla mina utländska kollegor frågar mig konstant om det är säkert här) är havererad sedan länge. Det är riktigt trist och det börjar få konsekvenser för ekonomin.

Nog om gubbgnället och istället kan vi tala om lite roligare saker. Nämligen vilka utdelningar som rasslat in på kontot under augusti månad;

Starbucks Corp 465 – SEK
Lazard Ltd 1 639 – SEK
Caterpillar Inc 387 – SEK
Welltower Inc 269 – SEK
National Grid PLC 3 998 – SEK
STAG Industrial Inc 52 – SEK
EPR Properties 670 – SEK
Procter & Gamble Co 226 – SEK
Abbvie Inc 506 – SEK
Omega Healthcare Investors Inc 1 737 – SEK
Realty Income Corp 41 – SEK
Main Street Capital Corp 62 – SEK
NorthWest Healthcare Properties REIT 92 – SEK
Apple Inc 19 – SEK
Deere & Co 430 – SEK
Vodafone Group PLC 2 306 – SEK
Lowe’s Companies Inc 241 – SEK
CVS Health Corp 128 – SEK
Verizon Communications Inc 698 – SEK
AT&T Inc 1 113 – SEK
Gladstone Investment Corp 90 – SEK
Fastenal Co 122 – SEK
Williams-Sonoma, Inc. 36 – SEK

Totalt sett har jag (innan diverse skatter) fått in 15 328 kronor i utdelningar för augusti.

Över 15 lök alltså. Inte illa, inte illa alls. Det trodde jag inte att jag skulle nå men det här var en glad överraskning.

15 238 kronor är en ökning kontra 2020 augusti (då jag nådde 13 701 kronor totalt) med 11,88%. Ingen jättehöjning men en höjning är en höjning oavsett. Totalt har jag nu nått 138 331 i totalt erhållna utdelningar vilket kontra samma tid förra året (då jag då hade nått totalt 102 138 kronor) med 35,44%. Nu var 2020 ett speciellt år men jämför jag med 2019 (då jag hade nått 126 622 kronor) så är det en rätt ok ökning ändå. Målet är att försöka nå 200k totalt i utdelningar i år. Ser ohyggligt jobbigt ut att nå men förhoppningsvis får jag några slantar från storbankerna innan året är slut.

Det har varit lite aktivitet i portföljen denna månad. Har skalat in en pytteliten del AMF Småbolag, köpt lite mer Old Republic och rundat av i Dustin och köpt en dutt mer Fractal. Fractal är en chansning och de hade en riktigt usel rapport men jag gillar deras gamingprodukter så vi får se vart det slutar. Jag gick med i Dustins nyemission och har således ökat innehavet från (efter att jag rundat av uppåt) från 1 000 aktier till 1 200 totalt. Förhoppningsvis hjälper Dustin till att nå mina utdelningsmål för året. 200k är såklart ett gigantiskt djäkla delmål.

Jag har rätt låg direktavkastning i portföljen just nu (ca 2,5%) så skulle jag ta pension skulle jag flytta om pengarna en aning för att höja utdelningarna. Men portföljen är upp nästan 40% i år så jag skall inte rodda för mycket. Tycker det har gått riktigt fint efter att jag missat techrusningen helt 2020.

Vi får se lite vad för aktiviteter som kommer ske framöver. Mycket är dyrt så kommer nog fortsätta gubbspara i diverse gubbaktier som Investor och kanske fortsätta skala in XACT-fonder….

Utdelningssidan är uppdaterad.

1 tanke på “Utdelningar augusti över 15 lök!

  1. Jan

    OM Sverige skall kunna räddas är totalt stopp för asyl- och kvotmigration ett absolut minimum. Kombinerat med massiv repatriering av de hundratusentals som inte har viljan/förmågan att assimileras. Kraftigt skärpta straff och en polis som sätter ner foten och på allvar tar tillbaka makten i alla delar av landet. De som utmanar våldsmonopolet måste plockas bort resolut. Säger man nej till detta är det bara att ange vilka verksamheter som skall avvecklas härnäst. Föräldraförsäkringen? Ambulansflyg? Snöröjning?

    Händer inget efter valet 2022 kommer vi att sätta plan B i verket. Flytta till ett tryggt område i något grannland. Sverige står inför ett ödesval. På riktigt. Men jag litar inte på att svensken förstår vad som står på spel.

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s