Utdelningar September

September rullar på, det är 3-4 grader på morgonen och jag kommer snart kränga på vinterdäcken på bilen. Kort sagt så längtar man lite efter 27 grader i Asien eller Medelhavet istället. Men där är jag inte än.

Börsen har varit lite orolig senaste månaden och jag är väl ned dryga 5% nånting som värst. Har dock återhämtat sig en hel del nu i veckan men dylika nedgångar är trevliga då man kan skala in lite mer gubbtantaktiga aktier/fonder vilket jag gjorde nu i veckan. Köpte bla in lite Microsoft, XACT högutdelande och Investor. Förhoppningsvis skall jag skicka in lite mer pengar nu i oktober så kanske kan köpa lite mer även om belåningen behöver minskas ned lite.

Intressant är att när jag var ned 5% så var det en halv miljon i penganedgång i portföljen. Små hopp upp och ned på börsen ger rejäla hopp upp och ned monetärt i min portfölj. Sitter dock lugn i båten men minns när porföljen var runt 1/10 del av vad den var nu. Då var 50k ned mycket mer störande för sinnet än vad en halv miljon är idag. Fan vet hur ens skalle fungerar…. Och bara för att jag skriver det här så rasar det med 150k idag. 🙂

Följande mynt har trillat in på kontot från utdelningar under september;

T Rowe Price Group Inc – 189 SEK
Castellum – 3 105 SEK
Axfood – 1 500 SEK
Qualcomm Inc – 117 SEK
Autoliv SDB – 269 SEK
VF Corp – 170 SEK
L3harris Technologies Inc – 89 SEK
XACT Norden Högutdelande – 1 206 SEK
Clas Ohlson B – 1 878 SEK
Realty Income Corp – 41 SEK
Old Republic International Corp – 607 SEK
STAG Industrial Inc – 52 SEK
Consolidated Edison Inc – 134 SEK
Gladstone Investment Corp – 39 SEK
McDonald’s Corp – 723 SEK
EPR Properties – 669 SEK
Main Street Capital Corp – 62 SEK
NorthWest Healthcare Properties REIT – 91 SEK
3M Co – 759 SEK
Organon & Co – 5 SEK
Emerson Electric Co – 109 SEK
Microsoft Corp – 168 SEK
Johnson & Johnson – 546 SEK
Walmart Inc – 94 SEK
Pfizer – 117 SEK
Aflac Inc – 85 SEK
Addtech B – 3 360 SEK
Gladstone Investment Corp – 90 SEK
Walgreens Boots Alliance – 206 SEK

Totalt erhållen utdelning för september månad blev 16 479 kronor!

16 479 kronor är en höjning kontra förra årets september månad (13 725) med 20,07%. En helt ok månad således och jag närmar mig 20k. Totalt sett har jag nu nått 154 810 kronor i totala utdelningar för 2021. Det är en helt ok summa även om pengamaskinen inte är klar. Inte på långa vägar. 154 810 är en höjning på 33,61% kontra förra årets usla utdelningssumma då jag vid samma tidpunkt hade nått 115 863 kronor i erhållna utdelningar. Men förra året var speciellt så vi skall inte lägga allt för mycket vikt vid att jämföra med 2020.

Mer intressant är dock att jag fortsätter att kämpa för att nå 200k i totala utdelningar vilket såklart är ett gigantiskt delmål. Frågan är om jag når det i år. Hoppas på det men det återstår att se. Delar gubbtantbankerna (Nordea, Swedbank osv) ut pengar i höst så kanske kanske jag når 200k totalt sett. Så håller tummar och tår för det.

I övrigt så kommer jag troligen beta ned belåningen i portföljen framöver. Ett å annat inköp kan det också bli och då lutar det väl åt mer Investor och/eller XACT-fonder. Vi får se vad det blir. Behöver dock sluta slöa pengar eftersom sparandet har varit under all kritik på sistone. 🙂 Får bli mindre whisky och rc-bilar framöver. Helt klart…. Sparkvoten har varit riktigt usel i år kontra föregående år. Lite mindre vininköp låter nog också bra för sparkvoten….

Hur har det gått för er? Hur ser era möjligheter att nå era årliga mål ut?

Utdelningssidan är uppdaterad.

2 tankar på “Utdelningar September

 1. lhelgaasen

  Låter kanon 🙂 däremot såg jag precis det här i nyheterna, hur skulle det påverka ditt läge?

  inklistrat från dagstidning

  V vill se miljontak på ISK-sparande
  Vänsterpartiet föreslår ett tak på en miljon kronor för så kallade investeringssparkonton (ISK). Det kan ge 7 miljarder i ökade skatteintäkter, hävdar partiet.

  – Vi vill att sparandet utöver taket en miljon kronor ska beskattas med den vanliga skatten på kapital, 30 procent, säger Tony Haddou, skattepolitisk talesperson för Vänsterpartiet.

  Dessutom vill V att skatten ska vara progressiv, det vill säga öka ju större kapitalinkomsterna är.

  Förslagen finns med i V:s budgetmotion, partiets svar på regeringens budgetproposition, som presenteras i veckan som kommer. Det är en nödvändig åtgärd för att stärka välfärden, enligt V.

  – När regeringen nöjer sig med att applådera vårdpersonalen gör vi riktiga välfärdssatsningar för att stärka dem som burit oss genom krisen, säger Tony Haddou.

  ISK-sparandet kom till 2012 för att uppmuntra sparande bland privatpersoner och göra det enkelt, bland annat genom att den som sparar där slipper deklarera försäljningar av fonder eller aktier, till exempel. Genom ISK kan den enskilde ha sina aktie- eller fondinnehav på ett enda konto där en årlig skatt, en så kallad schablonintäkt tas ut istället för reavinstskatt. Schablonintäkten tas ut efter hur mycket som finns på kontot.

  I takt med att börsen har rusat och aktiekurserna följt med har sparandet på ISK blivit alltmer förmånligt. Schablonintäkten baseras på statslåneräntan, som har varit och är mycket låg.

  (TT)

  Läs hela artikeln från TT här.

  ISK, investeringssparkonto

  DELA

  Gillad av 2 personer

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s