Erhållit 200 000 i utdelningar för 2021!

Räknade lite i helgen och såg att jag faktiskt var några kronor över 200k i utdelningar för 2021 totalt sett (inte för år 2020 som jag skrev på Twitter i upphetsningen över att ha nått detta 🙂 ).

När jag började spara så var några stora delmål jag formulerade att nå en miljon, tre miljoner, nå 50k i utdelningar, nå 100k i utdelningar och förhoppningsvis 200k. Och nu tio år efter hyfsat bra sparande och återinvestering om och om igen så har jag nu nått totalt 200 papp i utdelningar. Nu är det iofs dopat lite av storbankernas extrautdelningar som trillade in nu nyss men jag hoppas att jag from nu hela tiden når minst 200k i utdelningar framöver från portföljen.

Givetvis siktar jag vidare och nästa stora delmål är såklart 250 och sen 300 papp i utdelningar. När jag når det så går det ännu snabbare och det som jag finner intressant nu när jag nådde 200k i utdelningar var att det har gått extremt fort (även om corona-2020 lade grus i maskineriet) på slutet, både vad gäller utdelningarnas nivå men också portföljens totalvärde som nu är uppe en bit över 8,7 miljoner. Det går snabbt nu men jag är fortfarande ödmjuk och smäller det så får man kämpa på.

Kommer jag då sluta arbeta nu? Nej, inte än på några år som jag sagt några gånger förut. Men visst lockar Asien eller Medelhavet nu när det är -7 här. Jag är 47 och visst känns det bra att ha en sån här portfölj som manglar på. Det är min stora försäkring för dumheter som kan hända framöver, både privat och från politiker. Skall jobba på några år till är planen. Men visst har jag börjat fundera på hur en exit från arbetslivet skall se ut. Dock vill jag nog nå upp emot 300k eller lite mer innan jag avslutar arbetsslavandet. Jag vill inte leva på knäckebröd även om jag slutar arbeta. Att nå 25k varje månad av utdelningar vore verkligen mumma. Då kanske man har råd med nån Karuizawa-whirre eller två…

Om nån har lite tips om hur jag skall ta ut tjänstepension å annat om jag tar en tidig pension om 3-5 år så kommentera gärna. Jag är rätt grön i det här området och vet inte hur man gör så på bästa optimala sättet…

Direktavkastningen i portföljen är ca 2,5% nu om jag räknar rätt. Så förhoppningsvis ökar utdelningarna av sig själva bra framöver. Vore smutt med 10% automagisk utdelningsökning framöver. Då får jag kanske tom 250k nästa år utan att spara nånting. I år når jag nog runt 220 totalt om jag räknar rätt. Helt ok. Kan inte klaga alls.

Långsiktiga målsidan är uppdaterad.

6 tankar på “Erhållit 200 000 i utdelningar för 2021!

 1. Snålgrisen

  Grattis till 200 lakan i utdelning, det är ungefär vad många låglöneyrken/deltidsarbetare har i nettolön på ett år.

  Din YOC låter väldigt låg, vi ligger på runt 7.5% tack vare lite köp under covid… har dessutom minskat risken i portföljen rejält genom att kasta ut högriskbolag som störtdök i början av 2020 för att ersätta med kvalitetsbolag.

  Köper du enbart xact högutdelande får du väl 4-4.5%.

  Gillad av 1 person

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Den är ju låg. Har flera bolag som inte delar ut också. Men tycker det ser rätt bra ut i portföljen ändå. Det har växt på fint på sistone. Har några stora innehav med lägre direktavkastning också som jag inte släpper som tex Svolder, Addlife, Addtech och Investor. Varit med i alla dessa länge med rejäl kursutveckling.

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s