Utdelningar februari

Det är kalla tider. Putin har invaderat Ukraina, och givetvis har börsen (och då inte minst min portfölj) tagit stryk sen nyår pga detta. Totalvärdet har gått ned rätt rejält men jag sitter still i den guppande båten. Det finns dock de som har haft det lite sämre. Tech har gått riktigt uselt och lär väl fortsätta gå uselt nu när jag shoppat in mer Invesco EQQQ NASDAQ-100 UCITS ETF Dist. Men jag vill fortsätta skala upp det.

Jag har haft en på tok för låg exponering mot tech för att det skall vara nyttigt. Förhoppningsvis kan jag skala in mer tech utan att det är för dyrt. Gillar många bolag som tex Nvidia och AMD mfl så kan absolut tänka mig att köpa in mig i dem framöver.

Inte så kul alls alltså även om man kan shoppa en hel del lite billigare. Givetvis kommer jag kika på att investera i försvarsbolag om det här fortsätter. SAAB har redan gått bananas på börsen. Det är uppenbart att omvärlden förändras och det kommer bli konsekvenser inom en massa områden framöver.

Nåja, nog om det tråkiga. Följande slantar har dansat in på kontot under februari från utdelningar:

Omega Healthcare Investors Inc – 1 863 SEK
Main Street Capital Corp – 70 SEK
Realty Income Corp – 46 SEK
Ally Financial Inc – 278 SEK
STAG Industrial Inc – 56 SEK
EPR Properties – 718 SEK
Procter & Gamble Co – 242 SEK
Abbvie Inc – 653 SEK
NorthWest Healthcare Properties REIT – 97 SEK
Gladstone Investment Corp – 167 SEK
Apple Inc – 20 SEK
Deere & Co – 524 SEK
Vodafone Group PLC – 2303 SEK
Lowe’s Companies Inc – 254 SEK
CVS Health Corp – 150 SEK
Verizon Communications Inc – 756 SEK
AT&T Inc – 1 181 SEK
Gladstone Investment Corp – 104 SEK
JP Morgan Chase & Co – 185 SEK
Williams-Sonoma, Inc. – 68 SEK

Totalt erhållna utdelningar för februari månad blev 10 154 kronor.

Det är iaf över 10 papp men det är även en liten sänkning (-13,16%) kontra förra året då jag erhåll 11 697 kronor i februari månad. Dock dopat av att Swedbank delade ut nästan 4 000 kronor. Således har starten i år varit lite sämre än förra året men det kommer se bättre ut from nu i mars månad då den svenska utdelningssäsongen manglar igång.

Långsiktiga målet är såklart fortsatt att ha bra tillväxt på utdelningarna årligen och nå nånstans över 300 lök i utdelningar totalt på ett år. Pengamaskinen är redan självspelande nu och även om omvärlden är orolig så återinvesterar jag och förhoppningsvis blåser detta över och världen tar ånyo bra steg framåt.

Jag hoppas kunna få loss lite kapital nu i mars så vi får se hur börsen artar sig. Jag kommer nog köpa loss lite mer framöver men är rätt så defensiv så har köpt Sampo och XACT. Kommer säkert vara gubbtråkig och köpa Investor samt nån USD-fond med tanke på kronans utveckling på sistone. Såg faktiskt till min skräck att jag hade autospar på nån hundring till Swedbanks Robur Rysslandsfond på mitt lönekonto av nån anledning. Det hade jag missat helt. Uppsatt för en massa år sedan. Givetvis avslutat och sålt men fan vet om jag får några pengar därifrån. Ned -45% eller nåt såg det ut som.

Har som en del sett shoppat en hel del i februari under nedgången, följande har införskaffats till portföljen;

50 Abbvie för cirkus 65 000 kronor

200 XACT Norden högutdelande för cirkus 27 000 kronor

50 XACT Sverige för cirkus 30 000 kronor

100 Sampo för cirkus 44 000 kronor

80 Addlife för cirkus 16 000 kronor

200 SEB A för ca 24 000 kronor

200 Swedbank A för ca 34 000 kronor

200 Nordea för ca 22 000 kronor

Samt lite Investor och lite andra småfonder. Totalt har jag shoppat för nästan 300 lök i februari totalt. Rätt galet, men känns ändå hyfsat rätt.

Kort sagt så brände jag en hel del torrt krut under februari. Men fortsätter det nedåt så kör jag på hårt framöver med. Hoppas att Putin viker ned sig och att världen (inklusive Ryssland) går tillbaka till fredlig samverkan där ekonomin utvecklas fint ånyo.

Utdelningssidan är uppdaterad.

Annons

8 tankar på “Utdelningar februari

 1. Perra

  Du leder ligan – bäst som vanligt👋👋👋
  Jag ligger dig dock hack i häl;)…min utdelning i februari: 8 144kr mest tack vare Akelius och NP3 pref. Jämfört med febr-21 som gav 4 059kr är jag mer än nöjd. Siktar nu på en DA i år om totalt 225 000kr och minst 8 lax/månad – februari är den svagaste numera.

  Jag sitter också still i båten men sålde ändå av hela innehavet i Akelius innan den dök, kurs 1,80€. För degen fyllde jag på i SBB D, Tele2, Pepsi, Fastpartner D, XACT Sverige, Volvo, Coca-Cola. Vet att du inte velat gå in i Volvo tidigare men årets DA lockar.

  Tittar också, precis som du, på Investor och svenska banker – kanske tankar SWED och SEB i veckan som kommer?

  Vilken kurs köper du SAMPO på? Hade den för några år sedan men sålde efter samgåendet med Nordea. 41€ låter på gränsen för högt? Läge nu?

  Hoppas att du fortsätter uppdatera förändringar i din portfölj. Det ger mig stöd i mina investeringar🙏🏻😌.

  Önskar dig fortsatt god avkastning!

  Gilla

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Jag köpte in Sampo på 41EUR. De har inte rosat marknaden vad gäller uppgångar men tycker att de gör en hel del rätt så ligger kvar. Kanske köper in lite till. 225k per år är ju vad jag hade ca förra året. Riktigt fint. Maskinen manglar på bra av sig självt på de nivåerna. Pensionär snart?

   Gilla

   Svara
   1. Perra

    Jaha, då fick du mig att handla igen…snacka om trendsetter…66st SAMPO till kursen 42,79€😂. Jaja, det drabbar ju ingen fattig😉.
    Pension – ja, den närmar sig. Jag ska bara nå minst 300 🍣 i utdelningar först. Borde gå med lite disciplin – om inte ”Dogsen” får för sig att ställa in utdelningarna🤔 pga allt elände världen runt.

    Ser fram emot fler tips och rapporter om dina fortsatta utdelningar😎.

    Gillad av 1 person

 2. Perra

  Godmorgon!
  Läste precis på Twitter att du bl a kikar på Invesco S&P 500 High Div… Intressant! Jag letar också tryggare placeringar och högre avkastning men vill samtidigt investera i tillväxt. Knepigt att få ihop?! I nuläget har jag bara New Mountain Finance, DA ca 9%, som platsar någorlunda i kategorin. Inte för att den känns ”helt säker” precis🤔.

  Du skriver också att du har ”en del skräp” i nuvarande portfölj. Vill du dela med dig av vilka innehav det är?

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s