Utdelningar maj. Nytt rekord, över 53k. Men inte så bra som jag trodde….

Maj 2022 har rullat förbi. Världen är lite halvt i upplösning pga Putlers dumheter i Ukraina. Och personligen har det väl varit lite si så där. Två av mina barndomshjältar trillade av pinn i maj. Både Vangelis och Andrew Fletcher gick vidare. Mycket ledsamt. Kanske inte mest Depeche Mode eftersom jag aldrig varit något större fan (valde Jarre, Vangelis och Kraftwerk när jag var yngre). Men att Vangelis dog var riktigt trist. Jag har länge haft planer på att se han live men jag hade inte råd 1997 när jag planerade att åka till Aten. Nu sitter jag här och Vangelis finns inte längre och det är så djävla trist. Hade gjort allt för att få se han. Men jag antar att hans sviktande hälsa, Coronan och diverse andra anledningar gjorde det omöjligt.

Det blev inget kryss på bucketlistan vad gäller Vangelis. Depeche Mode har jag dock sett en djäkla massa gånger….

Vad gäller utdelningarna så var jag inställd på att nå en bra bit över 70k för maj. Men se på fan. Sampo flyttade på sina utdelningar till juni istället. Nåja. Det är ändå ett nytt stort rekord vad gäller utdelningar för en enskild månad. Och rätt rejält med.

Följande slantar har slaskat in på kontot under maj;

Starbucks Corp – 573 SEK
Lazard Ltd – 746 SEK
Lazard Ltd – 1 109 SEK
Caterpillar Inc – 438 SEK
Ally Financial Inc – 298 SEK
STAG Industrial Inc – 60 SEK
EPR Properties – 846 SEK
NorthWest Healthcare Properties REIT – 103 SEK
Procter & Gamble Co – 272 SEK
Abbvie Inc – 1 399 SEK
Main Street Capital Corp – 76 SEK
Realty Income Corp – 50 SEK
Omega Healthcare Investors Inc – 2 021 SEK
Apple Inc – 23 SEK
AddLife B – 2 000 SEK
Deere & Co – 579 SEK
Nolato B – 7 600 SEK
Investor B – 9 000 SEK
XACT Norden Högutdelande – 2 608 SEK
Intrum – 2 700 SEK
Lowe’s Companies Inc – 273 SEK
Tele2 B – 16 400 SEK
Samhällsbyggnadsbo. i Norden B – 278 SEK
CVS Health Corp – 163 SEK
AT&T Inc – 684 SEK
Verizon Communications Inc – 820 SEK
JP Morgan Chase & Co – 197 SEK
Atlas Copco B – 1 140 SEK
Gladstone Investment Corp – 111 SEK
Tryg – 217 SEK
Fastenal – 152 SEK
Kering SA – 178 SEK
Williams-Sonoma – 76 SEK

Total erhållen utdelning för maj blev 53 189 bagis innan diverse skatter.

Det är en massiv höjning kontra 2021 (då jag nådde 32 353 kronor totalt för maj) så jag klagar inte. Men nog vore det mumma att nå över 70 och även 100 lök för en månad nån gång i framtiden. Men ja, det är extremt dopat av Tele2s bonusutdelningar.

Totalt har jag nu nått 142 425 SEK i utdelningar för 2022. Jämför jag med maj 2021 (då jag nådde 32 353 kronor) så är det en höjning med 64.4 %. Året har än så länge startat finfint.

Har på sistone köpt lite mer gubbtantiga prylar som XACT Sverige samt XACT högutdelande och det trista sparandet fortsätter. Juni kommer se rätt grym ut vad gäller utdelningar eftersom Sampos utdelning/bonusutdelning åkte över dit. Men men. Det blir nog finfint framöver.

Vad gäller helårsbasis så får vi se. Det blir garanterat en bit över 250 papp om inte atomkriget bryter ut. Målet är givetvis att så snabbt som möjligt nå över 300 lök i rullande årliga utdelningar. Då manglar pengamaskinen på så in i helskotta av sig själv utan massiva insättningar.

Är jag nöjd? Ja, efter ca 11 års konstant sparande så manglar maskinen på av sig självt. Skall försöka använda pengarna till något vettigt framöver. Vad gäller FIRE så är jag inte riktigt där än. Men det närmar sig. Jag skulle såklart kunna köra FIRE nu men dels är jobbet roligt, dels har jag lite andra privata mål som skall uppfyllas osv osv. Vi får helt enkelt se vart det slutar.

Ikväll skall jag dricka vin och lyssna vidare på Vangelis. Så djävla tragiskt.

Långsiktiga sparmålsidan är uppdaterad.

Utdelningssidan är uppdaterad

Annons

3 tankar på “Utdelningar maj. Nytt rekord, över 53k. Men inte så bra som jag trodde….

 1. Roland J

  Grattis till en så bra utdelningsmånad. Håller med dig om Vangelis, själv är jag mycket förtjust i soundtracket till ”The Bounty”, en av mina favoritfilmer 🙂

  Gilla

  Svara
 2. Perra

  Tja!
  Kul att du skriver om musik och omvärld! Uppskattas att allt inte handlar om finans även om jag inte är helt uppdaterad på dina barndomshjältar☺️.

  Jag har ju följt dig några år och tidigare tackat för inspiration och tips – du fick mig att snegla mot US🇺🇸…kanske kan man säga att jag är din lärljunge😎👏🏼?

  Hursomhelst – min avkastning maj månad är…håll i dig nu…57 489kr😵‍💫🎉↗️!!!
  Dopad förstås – precis som din – av Tele2🙏🏻🙌!!!

  Övriga innehav som gav klirr i kassan var AXA, Boliden, eWork, Fastpartner D, Investor, Billerud, Softronic, XACT Norden Hög, Nordic Water, NP3 pref, AbbVie, Cibus, Nolato, ONEOK, Apple, Tomra, Nibe, Hexagon, Lazard, Lindab, SBB D…

  Det gör att 245 000kr ser ut att nås i år🙈. Ingen månad under 8 lax i år. Jag har investerat strategiskt så att 2023 ger minst 10 000kr/månad. HELT SJUKT!

  Återkommer med info om juni månad – i Excel-filen ser den ut att ge över 30 tusen?!?

  Nu hoppas jag på ett riksdagsval som inte ställer till det. Vore ju tråkigt om nytt regelverk sätter käppar i hjulet.

  Gilla

  Svara
 3. J

  Hej! Har du skrivit någonstans hur du resonerar vid val av aktier? Tex kriterier för urval till exempel som du använder? Vore intressant att ta del av för inspiration till dotterns utdelningsportfölj. Tack för intressant blogg.

  Gilla

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s