Utdelningar augusti – 24 491 bagis!

Hösten verkar så sakteliga trilla på och jag sliter med uppdrag. Skall inte klaga, har iaf haft dryga två veckor semester och sparar lite till i höst. Blir troligen en utlandsresa hoppas jag. Gärna nån fin strand och kall öl så blir jag nöjd.

Valet närmar sig och det är mycket högt tonläge på sociala medier. Jag är rätt så blase och oberoende vem som än vinner i höst så kommer det bli problem. Inflationen är helt sjuk (köpte nyss smör för nästan 70 spänn), elen kostar ofta 10 spänn kWh mitt på dagen och vi kommer få stora konsekvenser för industri och företagande. Vänder styret på det här inom nästa mandatperiod? Inte en chans om du frågar mig. Europa är i ett gigantiskt energiunderskott och vi är med och betalar för skiten.

Bättre då att kolla på rullande utdelningar som tickat in på kontot under augusti. Följande slantar har jag erhållit;

Addtech B – 5 040 SEK
Starbucks Corp – 626 SEK
Lazard Ltd – 229 SEK
Lazard Ltd – 1 893 SEK
Caterpillar Inc – 509 SEK
NorthWest Healthcare Properties REIT – 108 SEK
National Grid PLC – 4 352 SEK
Main Street Capital Corp – 78 SEK
Realty Income Corp – 51 SEK
Omega Healthcare Investors Inc – 2 084 SEK
Ally Financial Inc – 311 SEK
STAG Industrial Inc – 63 SEK
EPR Properties – 884 SEK
Procter & Gamble Co – 284 SEK
Abbvie Inc – 1 462 SEK
Apple Inc – 23 SEK
Deere & Co – 630 SEK
Vodafone Group PLC – 2 321 SEK
Lowe’s Companies Inc – 374 SEK
Samhällsbyggnadsbo. i Norden B – 888 SEK
CVS Health Corp – 167 SEK
AT&T Inc – 704 SEK
Verizon Communications Inc – 844 SEK
JP Morgan Chase & Co – 203 SEK
Gladstone Investment Corp – 114 SEK
Williams-Sonoma – 83 SEK
Fastenal – 163 SEK

Totalt erhållen utdelning för augusti blev 24 491 spänn.

Trodde inte att det skulle bli över 20 lök men eftersom Addtech behagade skynda på med sin utdelning så rasslade det över en bit. Inte illa. Jag kommer ihåg när augusti var min överlägset sämsta månad och jag nådde knappa 1500 spänn. Då var jag nöjd. Nu är jag lika nöjd faktiskt. Augusti är en svag utdelningsmånad precis som februari så får väl köpa lite mer Abbvie eller nåt.

Totalt har jag i år nu nått 229 700 bagis i totala utdelningar vilket är mer än vad jag totalt fick 2021 då jag skrapade ihop 221 646 spänn för hela året. Jämför jag med förra året så hade jag efter augusti månads slut nått 138 331 bagis i totala utdelningar vilket ger en höjning på hela 66,05% vid en jämförelse. Rätt rejält men å andra sidan kom det rätt rejäla försenade bankutdelningar i slutet på 2021 så jämförelsen är lite haltande. Det rullar dock på bra.

I övrigt har jag slösat en del på semestern så sparandet har varit rätt uselt. Jag har dock köpt lite XACT-högutdelande men sparkvoten har varit negativ. Skall se om jag kan få loss lite cash framöver. Hoppas på det. Börsen har ju gått ned en del och mitt ISK-konto har tagit stortstryk. Ned ca 35% på årsbasis. Svolder, Addtech, Nolato, SBB och några andra blysänken får vi tacka för det. SBB sämst av de alla. Frågan är vad man skall köpa? Har rätt dåligt med ideer så kan komma att fortsätta slänga in cash i XACT. (köpte precis 150 till). Gubbtanttråkig som man är. Kom gärna med ideer. Har slut på dem för tillfället……

Utdelningssidan är uppdaterad.

Annons

3 tankar på “Utdelningar augusti – 24 491 bagis!

  1. Sparsamma Familjen

    Tror precis som ZeroStrategy (grym blogg förresten!) på Intrum. Gillar teleoperatörerna också eftersom de inte är lika känsliga för energikostnader som andra bolag. Oavsett prishöjningar kommer folk betala sina mobilabonnemang i ur och skur.

    Grattis till en strålande utdelningsmånad!

    Gilla

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s