Utdelningar november

Snöslasket ligger som en våt filt över närområdet. Mörkt, trist och jag har inte ens orkat få upp adventsstakarna ännu. Men snart så. Man kan bli deprimerad för mindre. Mer lyckat har dock varit att jag totalt nu rasslat över 300 000 för 2022 års utdelningar. Blev faktiskt riktigt glad över det. Men än är inte året slut så vi får se vart vi hamnar när jag skålar i bubbel på nyår….

Följande mynt har trillat in på kontot under november månad från utdelningar;

Starbucks Corp – 660 SEK
Svolder B – 7560 SEK
Lazard Ltd – 248 SEK
Lazard Ltd – 1890 SEK
Caterpillar Inc – 513 SEK
XACT Norden Högutdelande – 3423 SEK
Main Street Capital Corp – 80 SEK
Realty Income Corp – 52 SEK
Omega Healthcare Investors Inc – 2100 SEK
Ally Financial Inc – 313 SEK
STAG Industrial Inc – 64 SEK
EPR Properties – 891 SEK
NorthWest Healthcare Properties REIT – 105 SEK
Procter & Gamble Co – 286 SEK
Abbvie Inc – 1473 SEK
Apple Inc – 24 SEK
NCC B – 600 SEK
Investor B – 3000 SEK
Deere & Co – 670 SEK
Lowe’s Companies Inc – 410 SEK
Samhällsbyggnadsbo. i Norden B – 1155 SEK
CVS Health Corp – 181 SEK
Verizon Communications Inc – 933 SEK
AT&T Inc – 763 SEK
Gladstone Investment Corp – 131 SEK
JP Morgan Chase & Co – 219 SEK
Williams Sonoma – 81 SEK
Fastenal – 162 SEK

Totalt erhöll jag 27 987 bagis i utdelningar för november månad. Inte illa. Rätt nära 30 lök till och med.

27 987 är faktiskt en liten minskning kontra november förra året då jag nådde 28 597 i utdelningar. Detta berodde dock på att Swedbank pyntade över 7000 kronor för november månad. Det hände inte i år vilket såklart påverkar. Tittar jag på helåret har jag nu nått 306 987 kronor i totala utdelningar vilket inte är fy skam. Det är en höjning kontra förra året då jag efter november månad hade totalt nått 210 542 kronor i utdelningar. Höjningen är hela 45,81% vilket är rätt rejält. Dock dopat av Sampo och Tele2s extrautdelningar. Så bra kommer det inte se ut nästa år och som flera artiklar har tagit upp på sistone så kan fler bolag än Dustin och Castellum pausa utdelningarna framgent.

Nog om det, maskinen manglar på och det är rätt häpnadsväckande hur det har gått. Har dock lite hög belåning och skall nog banta ned den lite innan jag börjar shoppa mer aktier. Men det är helt klart att maskinen tuffar på utav sig självt nu. Återinvesterar jag 300 lök årligen så blir det 12000 mer i utdelningar (4%) regeln utan att jag ens behöver sätta in en krona till. Sen får man som sagt hoppas att utdelningarna inte ställs in och att de som man har höjer lite här och där.

Det är rätt nära FIRE nu. Men jag vill ha lite mer faktiskt. Men skiter det sig (ja, det är skakigt på arbetsmarknaden) så kan jag faktiskt klara mig rätt bra själv på det här redan nu. Dock blir det mindre dyra viner och man får dricka fulwhisky istället för de dyrare alternativen.

Skall försöka få in lite pengar nu i December så får se vad jag skall shoppa. Nåt blir det troligen. Har shoppa lite Vangardfonder nu i november och det blir garanterat mer XACT framöver. Har extremt dåligt med ideer.

Utdelningssidan är uppdaterad.

Annons

3 tankar på “Utdelningar november

 1. Sparsamma Familjen

  Snyggt och grattis till milstolpen på 300 000 kr! Jag och frugan kämpar på och har precis nått 175 lax för året. Tyvärr ställde Dustin in sin utdelning i december och jag gissar att fler kommer minska eller ställa in utdelningarna när årsboksluten kommer in i början på nästa år. Vad tror du?

  Gilla

  Svara
  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Tackar! Jo. Håller med. Det kan bli en hel del sänkningar tyvärr så jag kommer kämpa vidare. Tror de amerikanska bolagen rullar på men finns risk för fler svenska utdelningssänkare förutom Castellum och Dustin. Tyvärr

   Gilla

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s