Sharpekvote

Såg att Avanzakontot har lagt till en informationsbanner om ditt innehavs sharpekvot. Jag har en sharpekvot på 1,04 vilket jag antar är rätt så hyfsat för en amatörinvesterare som mig.

sharpekvot

Jämför jag med diverse fonder så är det få som har över 1.0 i sharpekvot.

Avanza har mer information om vad sharpekvot är. Även Rikatillsammans har mer info om sharpekvot.

Ni som har Avanza eller nåt annat system som räknar ut sharpekvoten… Vad har ni för värde?

10 tankar på “Sharpekvote

  1. Humankapitalisten (@Humankapitalet)

    Skamvrån för mig? Min svenska portfölj har sinnessjuka 0,11 med 18,1% standardavvikelse. Den utländska portföljen ser bättre ut med en Sharpekvot på 1,43 och standardavvikelse på 19,18%. Båda portföljerna har dock överpresterat index fint senaste året.

    Rolig uppdatering från Avanza även om jag inte kommer att ha speciellt mycket nytta av den personligen.

    //Humankapitalisten

    Gillad av 1 person

    Svara
    1. Dividendbomber Inläggets författare

      Rent krasst säger ju sharpekvoten inget om själva portöljutvecklingen. Jag har noll nytta utav den precis som du säger men en kul grej ändå. 🙂 Så länge du spöar index så skall du vara nöjd såklart. 🙂

      Gilla

      Svara
  2. Nielsen

    Kul,

    Jag har 1,54 på min portfölj med en standardavvikelse på 11%.. Vad tycker du om det? Relativt färsk på börsen och kör stora stabila bolag med direktavkastning men även 2-3 intressantare bolag som krydda.

    Gilla

    Svara
    1. Dividendbomber Inläggets författare

      Att du har ett riktigt bra sharpekvotindex? 🙂 Som sade ovan inget som säger så mycket ändå i slutändan. Det är såklart mer intressant att du slår index rent monetärt istället. 🙂 Men stabila portföljer är alltid stabila och har man bra direktavkastning brukar man vara i par/bättre än index allt som oftast. 🙂

      Gilla

      Svara
      1. Nielsen

        Ja, index tror jag att jag slagit. 21% upp iår, men är som sagt relativt färsk så kan alltid bli bättre. Det gäller ju även att överprestera index över tid.

        Gillad av 1 person

  3. Bloggare Pensionärsmiljonären

    Nordnet har ett socialt community vid namn Shareville där man delar sin och kan följa andras portföljer. (Endast innehavens procentuella fördelning i portföljen redovisas, inga belopp eller antal aktier.) Min KF för pensionssparande har en kvot på 1,62 vilket placerar mig bland top 10% av alla medlemmar på Shareville.

    Gilla

    Svara

Lämna en kommentar