Nytt sparmål uppnått och scammen A Better Globe fortsätter.

investor-ab_416x416

Novemberdepressionen är i full gång och det är mörkt både när jag lämnar och hämtar lillmonstret MR. L. på dagiset. Kort sagt är det snart läge att packa allt och dra till Maldiverna med familjen för att få normal dos d-vitamin. Men jag skall inte gnälla, så pjåkigt är det inte ändå….

Hur som helst, efter att Investor har gett mig totalt 1 520 spänn i utdelningar (lillplutten MR. L. fick hela 320 bagis från Investor i samma veva) så har jag nu nått årets utdelningsmål (som jag satte i början på året) som är 110 000 i totalt erhållen utdelning. Känns riktigt skönt att jag redan nu är i mål och frågan är om jag inte varit lite väl defensiv… Men men. Uppnådda mål (även om de är klena) är uppnådda mål hur som haver.

November kommer fortsätta bjuda på fina utdelningar. H&M och Svolder är på väg in och jag börjar rätt snabbt närma mig 120 pappstrecket i totala utdelningar. Det blir nog så att jag når över det också innan året är slut. Över 10 papp varje månad i genomsnitt är såklart inte så pjåkigt alls och det är en finfin milstolpe jag hoppas kunna passera innan året är slut.

I övrigt har jag legat rätt lågt men cirkusen kring scammen A Better Globe förtjänas att uppmärksammas mer. Vart fan tar pengarna vägen? Att A Better Globes har exempelvis ett affiliateprogram som tar pengar som egentligen borde gå till behövande istället är minst sagt provocerande för en person som mig som försöker vara filantropisk i många avseenden. Varför i helskotta skall ni kapitalisera på folk som vill hjälpa? Fortfarande har ingen visat något procenttal alls på hur mycket pengar som försvinner till ägarna och till affiliateprogramet. Gissa varför? Inte fan hamnar många procent i Kenyas skog… Det kan ni vara säkra på.

Man får också en besk bismak när folk jag känner på skogsbolag bara garvar åt kalkylen på https://www.betterglobe.se/vara-produkter/vinstdelning/. Stora Enso skulle såklart plantera skog i hela öknen i Kenya om man ens skulle vara i närheten utav en 15 procentig årlig avkastning.

Någon journalist borde verkligen gräva vidare i det här. Låter det för bra för att vara sant så är det givetvis det.

Långsiktiga sparmålsidan är uppdaterad.

Annons

3 tankar på “Nytt sparmål uppnått och scammen A Better Globe fortsätter.

  1. Peter

    Domen kommer inte bli nådig när den stora majoriten av investerare i BG inser att pengarna varken går till välgörenhet eller genererar någon avkastning. När påfyllningen av pyramiden avtagit så kommer processen gå fort. Att hålla på med ”s.k” välgörenhet utan att redovisa vart pengarna tar vägen borde inte vara tillåtet.

    Gillad av 3 personer

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s