Vispar om i portföljen

Eftersom min portfölj är bland de sämsta på Twitter så har jag under en längre tid funderat på att faktiskt förändra lite i gubbportföljen. Och i fredags var det dags att kränga av några riktigt usla förlorare.

Följande aktier krängdes av:

100 HM för 16 194 kronor
80 Chatham Lodging Trust för 5 355 kronor
50 Veoneer för 7 711 kronor
25 Wells Fargo för 5 541 kronor
60 Millicom för 16 525 kronor

Kort sagt de som varit de sämsta sedan inköp. Och bara för att jag säljer nu så kommer de naturligtvis sätta ATH alla fem. Men jag är nästan lite tveksam till att det kommer hända. HM är bra men som en stor koloss. Chatham är skräp till dess Coronan försvinner. Veoneer har haft lite ryck uppåt men tror inte på nån superb utveckling de närmaste åren. Wells Fargo köpte jag när jag började spara eftersom Buffett var hårt investerad i dem. 30 skandaler senare och -30% så får jag ta tjuren vid hornen och kränga av. Inget jag vill ha i min långsiktiga portfölj. Slutligen har jag krängt av Millicom som jag tycker har tagit väl mycket stryk men jag har redan en hel del usla telecomaktier i portföljen (Orange och Vodafone) så det får räcka med dem.

Har dock fler förloraraktier så som EPR Properties men jag låter dem ligga kvar tills vidare. Men fortsättar Coronastängningen i över ett år till så får jag fundera på om jag skall ha kvar dem och Nobina. Skall folk bara jobba hemma får det konsekvenser i portföljen såklart.

Efter att ha sålt av dem så sökte jag teknikaktier som är sådär lagom gubbiga och som jag borde köpt för 30 år sedan. Vad hittade jag? Jag hittade 20 Microsoftaktier för 37 584 bagis. De delar ju ut hysteriska summor pengar (direktavkastning är tom under 1%). Men med tanke på att folk kommer fortsätta köra Officeskiten fram till dess jag dör är nog caset säkrat. De är rätt hyfsade (säger jag som oftast avskyr Microsoftlösningar) på deras molntjänster. De tjänar flis på flera av mina kunder med Azure.

Jag kollar också på att skala in lite i Adobe, Alphabet och några andra teknikaktier. Jag vill diversifiera in mer i tekniksektorn. Problemet är bara att många bolag delar ut noll bagis. Även om de inte räknas som tillväxtaktier längre. Men istället för att göra det så kör jag fegrace och köpte även in fonden TIN Ny Teknik A för 20 papp. Finns flera andra teknikfonder men provar den här till att börja med.

Ingen fullblodig revolution i portföljen men som synes en mindre trimning av portföljen. Får se om jag skalar ned vidare i diverse förloraraktier och köper fler teknik(förlorar?)bolag. 🙂 Jag vill nog ha en större andel internetaktier även om det knappast blir någon gigantisk utveckling framöver. Uppgången har säkerligen varit. Men tror ändå att det på lång sikt kan fortsätta och rulla på. Kör dock lite fegt och skalar säkert upp mer i fonder än att jag köper enskilda aktier…. tror jag. Inte helt bestämt än.

Portföljen är uppdaterad.

11 tankar på “Vispar om i portföljen

 1. Snålgrisen

  Ja det är inte lätt att veta om man ska dumpa förlorarna. Ofta går de som tåget ett halvår senare, det har jag råkat ut för flera gånger. Äger inga av de aktier du räknar upp, men vete tusan om jag skulle sälja Millicom, de har ju hur många köprekar som helst, dock nollade de utdelningen detta året av oklar anledning, vilket för mig är en varningssignal, i dessa tider då folk kommunicerar mer och mer och behöver tyngre bandbredd för att jobba hemma. Jag vet att Orange också gick riktigt uselt i början av Corona och sänkte sin utdelning, då dumpade jag dem. Kanske riktar de sig till målgrupper som istället för att uppgradera sina abonnemang inte har råd att betala det som de redan har, eller vad det nu är som spökar? Hade gärna ägt både Millicom och Orange, men att dra in utdelningar som telecombolag, nja det är inte okej. Det tyder på svaga finanser redan innan Coronan.

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Johan

  Gillar dig o din portfölj
  Tänker tvärtom angående veoneer
  Har fyllt på ordentligt , tycker mig se att de har vänt trenden , speciellt enligt TA
  Ligger på plus så jag hoppas du har fel 🤔
  Även fyllt på LTC. Bra DA
  Har du nån tanke kring det bolaget ?
  Kämpa på , tror för övrigt att vintern och 2021 kommer bli bra på börsen

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. Johan

  Oj glömde en fråga
  Har du kollat
  Prudential finance PRU
  Köpte dem efter att ha läst om dem via Jason fieber MRFree
  Ingen blivande kursraket kanske men ett gammalt stabilt bolag som det verkar
  Hög DA samt att de höjer utdelningen det är en trevlig kombo

  Gillad av 1 person

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s