Portföljen över 8 miljoner kronor.

Efter att börsen manglat på idag så har portföljen total rasslat över 8 miljoner kronor i totalvärde. Rätt galet faktiskt. Det öser på något oerhört för tillfället. Ränta på ränta, snöbollseffekt och pengamaskinen rullar på som bara den. Det går bra nu. Nästan för bra. Men det är rätt uppenbart att pengamaskinen går finfint nu när gubbtant-värde-aktierna för en gångs skulle manglar på lite bättre än vanligt. Å andra sidan så sög 2020 något fruktansvärt…..

När jag tittar i portföljen är det rätt intressant att se vad som gått bäst på sistone. Mina fem bästa innehav i år är Svolder, Addtech, Bilia, EQT och Addlife. Fem riktiga gubbiga aktier. Nåja. Skall inte klaga. Men visst fick jag stryk kontra techsektorn förra året.

Att nå åtta miljoner i portföljen är såklart helt fantastiskt. Med 4% regeln och all in fonder skulle jag kunna ta ut 320 lök varje år. Nu kör jag lite lägre direktavkastning men nog hoppas jag kunna nå 200k i utdelningar för ett helt år nån djävla gång. Vi får se vart det landar i år. Men visst är en portfölj av denna storlek en fantastisk försäkring kontra blåsta politiker och klåfingriga socialister. Men jag är inte klar än… Inte på långa vägar faktiskt.

Idag satt jag och (i samband med en post på Twitter) och tänkte över mina kommande portföljmål och kom fram till att följande fyra är de stora kommande delmålen;

 1. Nå en miljon dollar i portföljvärde.
 2. Nå 10 miljoner kronor i portföljvärde.
 3. Nå 12 miljoner kronor i portföljvärde.
 4. Nå 15 miljoner kronor i portföljvärde.

Alla dessa är stora stora delmål framöver och jag hoppas kunna nå nummer 1 och 2 rätt så fort.

Historiskt har 1, 2, 3, 5 och 7 miljoner i totalt portföljvärde varit stora delmål för mig. 8 miljoner totalt är såklart ett riktigt stort delmål vilket är skönt att ha nått. Så nu jagar jag vidare.

Det går undan nu. Tyckte det var rätt så nyligen jag fick över 2 miljoner i portföljen (det var visst ca 5 år sedan) så det rullar på riktigt bra. Jag hoppas såklart det fortsätter. Men visst är det intressant att se ränta på ränta-effekten. Jag själv har sparat rätt uselt i åt kontra förut historiskt men ändå manglar pengamaskinen på som bara den. Kan inte klaga alls. Men visst är det hisnande att tänka på att min portfölj med dryga 12% årlig uppgång från å med nu ger ytterligare en miljon in…. Helt sjukt måste jag tillstå.

Ett normalt börsår brukar ge 8% så dryga halvmiljonen in from nu i genomsnitt är inte fy skam. Och det kommer fortsätta uppåt så länge jag inte bränner förmögenheten på vin, kvinnor, whisky och radiostyrda bilar. Fast den risken är rätt så stor…. Ja, iaf på whisky och radiostyrda bilar…. Och bara för att jag säger det här så kommer jättebörskraschen när som helst. Allt ser djäfligt dyrt ut så smällen kommer förr eller senare.

Det kan hur som helst bli en del utgifter när det går så här djäfla bra….. Man får passa på och fira lite.

I övrigt skall jag fortsätta att försöka skrapa fram lite mer cash framöver. Frågan är vad jag skall köpa. Inget ser speciellt billigt ut men jag får väl köra gubbtjyvinvesteringar som vanligt och köpa Investor och XACT högutdelande för hela slanten.

Ja… jag börjar bli gråhårig…

Ikväll blir det lite pilsner och fotboll. Hoppas kunna öppna en finare flaska bubbel till helgen för att fira det här gigantiska delmålet.

Hoppas det rullar på lika fint för er som för mig. Kör hårt!

Långsiktiga målsidan är uppdaterad.

Annons

9 tankar på “Portföljen över 8 miljoner kronor.

 1. Pingback: Långsiktiga sparmål | Dividend bomber

  1. Dividendbomber Inläggets författare

   Inte riktigt faktiskt. Verkar inte kunna få fram det så lätt. Men kollar jag utvecklingen sen start så säger Avanza knappa 400%. Så bara att räkna baklänges. 🙂 Listar jag insättningar/uttag så säger den ca 2 miljoner. Kanske stämmer.

   Har inte så bra koll faktiskt.

   Gillad av 1 person

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s